Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

DORUČAK S HRVATSKIH FARMI U ČAKOVCU


TVRTKU RAGUSA d.o.o POSJETIO MINISTAR TOLUŠIĆ

Doručak s hrvatskih farmi otvorio je 3. ožujka 2017. godine u Hotelu Park u Čakovcu ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Događaj je to koji organizira Hrvatska poljoprivredna agencija koju vodi doc.dr. Zdravko Barač, a na Doručku su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda. Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Međimursku županiju.
„Uvijek sam mislio da Slavonci dobro jedu, no danas sam se uvjerio da Međimurci nimalo ne zaostaju. Specifični spojevi okusa ovoga kraja daju prepoznatljiv zalogaj našeg krajnjeg sjevera. Iz tjedna u tjedan sam na Doručku s hrvatskih farmi i iz tjedna u tjedan sve sam motiviraniji i nestrpljiviji u pronalaženju puta kojim bi svi ovi proizvodi bili dostupni turistima, ali i svim našim kućanstvima“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi u Čakovcu.
Nakon Doručka s hrvatski farmi ministar dipl. ing. Tomislav Tolušić se sastao sa županom Međimurske županije mag. ing. Matijom Posavcem i suradnicima s kojim je razgovarao o planovima Međimurske županije u predstojećem razdoblju te o aktualnoj poljoprivrednoj problematici. Ta je županija na krajnjem sjeveru Hrvatske, omeđena rijekama Murom i Dravom. Zapadni dio županije dotiće obronke Alpa, dok se središnjim i istočnim dijelom županije proteže ravnica.
Nakon sastanka ministar je posjetio tvrtku Ragusa d.o.o. za proizvodnju tjestenine i otvorio novi proizvodno-skladišni prostor i najsuvremeniju liniju proizvodnje tjestenine spomenute tvrtke, a prisustvovao je i Akademiji tjestenine koja je uključivala kuhanje tjestenine, različitih umaka i degustaciju.

„Svaka nova tvornica i novo radno mjesto vrijedni su svake pohvale i pažnje. Bez dobrog brašna i kvalitetnih jaja nema dobre tjestenine. Mi, srećom, i jednog i drugog proizvodimo dovoljno da bismo zadovoljili potrebe naših proizvođača finalnih proizvoda. Pitam se znaju li naša djeca koliko je ruku prošlo jedno zrno pšenice od polja do tanjura tjestenine? Vrijeme je da ih naučimo cijeniti rad naših poljoprivrednih proizvođača i cijeniti hranu proizvedenu na našoj zemlji. Kada djecu naučimo tim vrijednostima možemo reći da smo ostavili nešto u naslijeđe“, izjavio je ministar Tolušić pri posjetu tvrtki Ragusa d.o.o.u Međimurskoj županiji

Tvrtka Ragusa d.o.o. u Čakovcu proizvodi dugu i kratku tjesteninu te špagete, ukupno 50-ak proizvoda pod brendom "Paradiso" a zapošljava 70-ak radnika. U svojim modernim i potpuno automatiziranim pogonima proizvodi robne marke gotovo svih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj. Tvrtka Ragusa d.o.o proširila se 2005. kupnjom proizvodne linije za tjesteninu u Županji, a 2008. preuzet je proizvodni pogon Jadran u Križevcima. U planu je i izgradnja još jednog proizvodnog pogona na lokaciji u Čakovcu, čime bi se povećali postojeći kapaciteti.
Poziciju lidera u proizvodnji tjestenine u Hrvatskoj tvrtka Ragusa d.o.o., potvrdila je stvaranjem dva nova brenda, keksića MAMINI i tjestenine FIOLI koja je osvojila nagradu CROPAK za najbolji dizajn ambalaže 2010. godine.
U kolovozu 2011. u prostorijama Židovske Vjerske Zajednice Bet Israel, Glavni Rabin dr.sc. Kotel Da-Don tvrtki Ragusa d.o.o. uručio je Kosher certifkata za sav asortiman tjestenine.



Post je objavljen 04.03.2017. u 05:22 sati.