Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Jug protiv Sjevera

Oštar strijelac – Sharpshooter

Dakle, za danas je Athumanunh izabrao pojam 'sharpshooter' što bi trebalo označavati vojnika strijelca koji je vrlo vješt u rukovanju s puškom, odnosno, to bi trebao biti vojnik oštrog uma i vrlo prepreden.

No, da bi ipak bolje razumjeli o čemu Athumanunh želi danas pisati, to će biti jednostavno – snajperist, odnosno, vojnik snajperske specijalnosti. Ipak, ovaj vojni pojam također u povijesti američkog građanskog rata može označavati i lakog pješaka, marksmana, riflemana ili snajperista.

Lako pješaštvo zapravo su – čarkaši, odnosno dobri strijelci koji se kreću ispred glavnog postroja pješaštva i svojom preciznom paljbom prisiljavaju protivnika na prerano zauzimanje složaja za bitku što je izuzetno važno u tadašnjoj taktici linijskog pješaštva.

Nadalje, 'marksman' (Athumanunh će ga jednostavno nazvati – ekspert) pješak (strijelac) je koji pogađa ciljeve koji su 'dugodosežni' (vrlo udaljeni, a izuzetno značajni – časnik na konju koji se kreće iza postroja pješaštva).

Rifelman pak bi po Athumanunhu jednostavno mogao biti – taktički snajperist, strijelac naoružan puškom-topom (14, 5 do 20 mm) namijenjen za pogađanje vrlo opasnih ciljeva (protivnički snajperisti, topnici, zapovjednici, stjegoonoše ...)



Post je objavljen 27.02.2017. u 20:11 sati.