Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Raste optimizam na tržištu nekretnina u Osijeku i okolici

OSIJEK - Od početka godine poreznom reformom snižen je porez na promet nekretnina s pet na četiri posto, no taj pomak ipak ne predstavlja značajniji poticaj zbog kojega bi oživjelo tržište nekretnina u Osijeku i široj okolici.
Ozbiljniji pomak trebao bi donijeti zakon o subvencioniranju stambenih kredita koji priprema Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i koji bi mogao stupiti na snagu u drugoj polovini ove godine. Ovim zakonom omogućilo bi se građanima da po povoljnijim uvjetima riješe svoje stambeno pitanje, kupnjom prvog stana ili kuće, odnosno kupnjom većeg stana ili kuće. Kupcu koji podiže stambeni kredit smanjila bi se za najmanje 1,2 posto bankovna efektivna kamatna stopa (EKS) u prve četiri godine otplate kredita. Iznosila bi do najviše 3,95 posto na godišnjoj razini. Nacrt zakona prošao je u siječnju javnu raspravu i ovoga proljeća trebao bi ući u Vladinu i Saborsku proceduru.
Ipak na tržištu nekretnina, potvrđuju nam iz nekoliko osječkih agencija, prisutan je optimizam i povećano zanimanje za kupnjom nekretnina.
U cijeloj Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu ponuda nekretnina i dalje višestruko nadmašuje potražnju. A to znači da su i
cijene još uvijek na niskim razinama stanovi Karlovac

Post je objavljen 27.02.2017. u 19:58 sati.