Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sumi

Marketing

Hrvatski građanski rat

Hrvati su već jako dugo u ratu protiv svoje države a njihova država protiv njih samih. Odgovor na pitanje "Da li je starija kokoš ili jaje" je da narod zaslužuje vlast kakvu ima (sveti Augustin).

Duboki jaz, abis, između hrvatskog građanina i njegove države se može vidjeti na jednom friškom primjeru OVDJE.

U tom videu gost (lijevo) vidno na svako pitanje novnara (desno) odgovara "forehand and backhand" smješkom. Pri tome izgleda kao da ne zastupa u nijednoj svojoj rečenici one koji ga plaćaju (hrvatski narod), već da isključivo brani svoju... "uhljebničku jazbinu".
Na koncu stjeran u kut pitanjem odgovornosti nad krađom poticaja, on opet sa smješkom prebacuje odgovornost na pokradene žrtve, vlasnike zemljišta, neupućene u događanje, skrivajući svoj čopor ovaj puta iza nekakvog Rimskog prava gdje su po njemu izgleda vlasnici poljoprivrednih parcela dužni možda jednom mjesečno provjeravati dali netko na njihove parcele nelegalno, ili izgleda po njemu ipak legalno, pa čak možda i moralno-uzima poticaj. Jer, prema njemu Agencija za plaćanje u poljoprivredi nema sa time ama baš nikakve veze, a krađe su legalne pa čak ih ni moralno ne osuđuje kad ga novinar direktno suočava sa tim pitanjem.

Sad prosječni Hrvat "vulgaris" misli: "ma nije on kriv, čovjek samo radi svoj posao" (gleda sebe, sebe i samo sebe, i svoju fotelju, jer to je Hrvatu urođeno zaposlenje)

Ovo je prava slika Hrvatske i reprezentativni uzorak cijelog hrvatskog društva u kojem je ideal zaposliti se u javnu ili državnu službu. Pošto je takvo zaposlenje nemoguće obaviti na normalan, legalan i moralan način, poštivanjem natječaja, ostaje samo zanemariti moral i ući kroz prozor. Nakon prodaje duše ne postoji više stav iz kojega se može napadati korupcija, nepotizam, favorizam i sva ostala zla koja nailaze u poslovanju na takvim radnim mjestima. Tako hrvatska kola, poljoprivredna i sva druga, idu nizbrdo.

Da se prosječni Hrvat jednog lijepog dana okrene moralu, trebalo bi toga dana uvesti dan žalosti za sve žrtve hrvatskog građanskog rata gdje je prosječni Hrvat sam bio i zločinac i žrtva u svom ratu protiv vlastite države u kojem je i država ratovala protiv njega i ubijali su se do kraja.

U ovoj friškoj temi kako su lešinari sa više strana krali ono što nije njihovo (a ostalo je nakon "Gazde"), dok su drugi lešinari krali sebi s druge strane (uhljebi plaću) a ovima pravima i drugima i trećima držali kesu (tolerirali postupke) ima više na ovom linku ovdje.


Ima u tom teksu još jedan video gdje pitaju ustavnog stručnjaka dal je ovo slučaj za DORH?
Ustavni stručnjak se izjašnjava da ne bi to mogao tako jasno reći. Dakle ni on ne zastupa hrvatski narod ako krađu ne bi svrstao u DORH, nego možda zastupa čuvanje svoje fotelje, jer ako bi to dali DORH-u onda
bi moglo (slijedeći zakone) isplivati da konačno nakon desetljeća sustavnog uništavanja privrede, netko od uhljeba iz pustih poljoprivrednih ministarstava i agencija odgovara.

Ima još neki akter tamo (ili je to možda opet ustavni stručnjak, ne znam) koji isto nešto razblažuje slučaj tvrdeći da je novac pokraden vlasnicima zemljišta. Koje plitko razmišljanje! Novac je pokraden prvo poreznim obveznicima. Krade se fond, primarni korisnici a eksternalijama i svi daljeu nizu. Otkud dolazi novac za poticaje? Nakon poreznih obveznika ima još niz drugih ljudi, a u konačnici je cijela država u pušioni jer se sustavno uništava poljoprivreda.

Ovo je užas.
Noćna mora u kojoj samo čekaš da se probudiš i shvatiš koliku sreću imaš što ovo nije istina.

Posljedice




Napomena:
čini mi se da sam spominjao zubare kao elitu društva koji ne plaćaju porez. I spomenuo sam iznimno mali broj onih koji plaćaju porez. Pa sad, kakav je moj zubar?
Moj zubar je vrhunski zubar i izdaje račune! Plaća porez!


Ali u kakvih sam sve zubara znao biti to je katastrofa. Praktički nose odijela u slobodno vrijeme, treba ti veza za kod njega, ako si neka fukara ne želi te ni pogledati, a kad dođe naplata, ona prosipa filozofiju: "pa svima nam je bolje da ne plaćamo porez". Koja budalaština od nekoga tko je završio fakultet pa ne rezonira da postoje i troškovi države (infrastruktura, zdravstvo, školstvo, vojska, policija, sud, itd).






Post je objavljen 26.02.2017. u 12:56 sati.