Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whitelilith

Marketing

Reality show - out of box thinking

Ne volim reality show-ove. Dapače, smatram ih opasnim jer nam se preko masovnog medija koji zalazi u svaki dom (TV naravno) pokušava prodati nešto (što nema blage veze niti s pameću niti s prirodom) pod normnalno, uobičajeno, svakodnevno, uzor.
Ponekad se pitam gdje li nalaze sve one likove koji se u takvoj predstavi pojavljuju i sudjeluju.....

Ne želim se trovati reality show-ovima. Stoga ih zaobilazim u širokom luku tipkom na daljinskom upravljaču. No, moram priznati da me zadnjih tjedana privukao jedan.
Listajući tako dokono tv programe, u potrazi za kakvim dobrim filmom (može i dokumentarni) ili eventualno serijom, u vrijeme kada samo dokoni i nezaposleni barataju daljinski upravljačima, ja naletim na Šefa. Šefa na tajnom zadatku.
Kako sam u zadnje vrijeme opsjednuta neodgovarajućim šefovima koji se pojavljuju u razno-raznim ulogama velikana u mom životu prilikom profesionalne, al' neuspješne, potrage za poslom, ovi su me oborili s nogu.
Naravno da su sve smislili Ameri, u vrijeme recesije prije 5,6 godina kako bi poboljšali biznis i zaradili više.
No sve me to ponukalo na način razmišljanja koji se, kao lajt motiv, provlači kroz sve: out of box!
Ne moram reći da gotovo niti jedan C.I.O. (chief executive officer) ili kako bi mi rekli izvršni direktor, glavni direktor (ponekad i vlasnik firme), koji undercove s lažnim identitetom i imenom obilazi vlastitu firmu i obavlja razne poslove pod krinkom natjecanja za taj posao, ne bi na istome bio zaposlen. No pri tome, stječući dragocjeno iskustvo, suočavajući se sa svakodnevnim problemima svoje "baze", upoznajući ljude koji te iste poslove (uglavnom) predano obavljaju, putujući na posao satima, razdvojeni od obitelji, prošavši u životu strahote, ne gubeći nit, profesionalnost i ljudskost, C.I.O. stječu dragocjena iskustva koja onda primjenjuju na poslovanje, naravno vodeći računa kako bi firme bile uspješnije, ali.....i pomažu i nagrađuju vlastite zaposlenike prepoznavši da bez njih te firme ne bi bile takve kakve jesu.

I pitam se:
U kojem sam se ja to sustavu školovala? Američkom? Mo''š mislit'! (Točan odgovor je - socijalizam...iako bila crna ovca).
U kojem sam ja to sustavu radila 25 godina? (točan odgovor je kapitalizam - iako bila još veća crna ovca).
I tko me je odgojio? Ameri?! (Točan odgovor je čistokrvni Hrvati, al' prije svega Ljudi - što me sada negdje s nebeskih poljana čuvaju i dalje...)
...
I samo mi još bude veća bijeda (il' bad kako bi Ameri rekli) kada vidim u kakvom "reality show" živim i odgajam svoju djecu, al' način razmišljanja ne mijenjam....pa kud puklo da puklo!
Uostalom, nikada se nisam ni dala svrstati "in the box"!

Post je objavljen 24.02.2017. u 20:08 sati.