Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/auzmish

Marketing

Pet gaća za unutrašnji mir (Hiya, Stralya)


Otkako se sjećam, za put se pakiram uvijek istom rutinom. Uz torbicu sa „higijenom“, broj gaća jednak je broju dana (pravilo BGBD), plus rezerva jedan. Sve ostalo ovisi o okolnostima i planu; obzirom da često putujem autom a u autu često pijem kavu, korisnim mi se pokazalo, ponijeti hlače i košulju viška.
Još korisnijim potvrdilo mi se pravilo pet gaća, poznato i kao PPG – proširenje pravila BGBD. Jer, „do pet gaća“ znači, nema pranja veša; nošeno vraćam kući i perem nakon puta. E, ali brojka pet… Put je, dakle, duži, dalji; gaće će ili biti prane usput, dokupljene, …



Pravilo pet gaća ujedno često znači i redukciju količine ostale prtljage; ako je gaća pet, laptop-od-posla obično ostaje kući; laptop-od-privatnosti ostaje čuvati laptop-od-posla. Deset kila manje prtljage, samo slijedeći PPG!
S godinama i prilikama, BGBD i PPG razradio sam i šire. Tako, za duža putovanja avionom umjesto robe-za-polazak-iz-zime i one za dolazak-u-ljeto nosim svoju staru, dobru „ljetnozimsku“ jaknu, dovoljno toplu za skakutanje do balkanskog aerodroma, koliko i laganu za vješanje preko ramena toplog ljetnog jutra na suprotnoj Zemljinoj polutki. A u foto-ruksaku (nakon zamjene dva objektiva jednim, uz sukladno smanjenje mase i dobiveni slobodni prostor) - roll-on i vlažne maramice. Za dva dana letenja oko pola globusa, dovoljno! Sve dalje je opet – PPG.



I onda… Toplo jutro prosinca miriše vegetacijom, duga kiše, koja je maločas krstila avion na pisti, kao da piše dobrodošlicu nebom juga; dodici i plenkovići, vučići i todorići ostali su na petogaćomet, zaključani u drugoj dimenziji. I ja – ne njihov, već samo svoj ja si mogu početi …























Post je objavljen 23.02.2017. u 10:46 sati.