Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

SARDINU d.o.o. NA BRAČU POSJETIO MINISTAR POLJOPRIVREDE RH


TOLUŠIĆ SLUŽBENO POSJETIO SPLITSKO DALMATINSKU ŽUPANIJU!

Prema informaijama iz ministarstva poljoprivrede, ministar poljoprivrede u Vladi RH dipl.iur Tomislav Tolušić boravio je 20. i 21. veljače službeno u Splitsko dalmatinskoj županiji. Prvog dana svog boravka i sastao se sa županom dipl. oec. Zlatkom Ževrnjom, predstavnicima jedinica lokalne samouprave kao i LAG-ova te Razvojnih agencija u Viteškom alkarskom društvu u Sinju.
U poslijepodnevnim satima ministar poljoprivrdeb je obišao farmu goveda u okolici Sinja i poslovnu zonu Čaporica te se sastao s ribarskim cehovima iz četiri dalmatinske županije u Obrtničkoj komori Split.

Drugi dana svog boravka u Splitsko dalmatinskoj županiji, 21. veljače ministar poljoprivrede je započeo je na Doručku s hrvatskih farmi koji je bio priređen u hotelu Park , a u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije. Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Splitsko-dalmatinsku županiju.
Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević posjetili su 21. 2. tvrtku Sardina d.o.o. Postira na Braču koja je obilježila 110 godina svoga rada i postojanja. Tvrtka Sardina se bavi ulovom male plave ribe, uzgojem bijele morske ribe i tune te preradom ribe. Ima 321 zaposlenog i godišnji prihod od oko 25 milijuna eura. U izvoz plasira 80% svoje proizvodnje. Direktor tvrtke je Mislav Bezmalinović bivši poznati hrvatski vaterpolist. Tvrtka Sardina ima ukupno četiri uzgajališta vrsta ribe lubina i komarči, a odnedavno je pokrenula i proizvodnju dagnji u polikulturi s bijelom ribom te ostvaruje preko 90% ukupne proizvodnje bijele ribe u Splitsko-dalmatinskoj županiji i oko 4% ukupne proizvodnje bijele ribe u RH. Sardina d.o.o. je jedna od četiri uzgajivača plavoperjane tune u Hrvatskoj i ostvaruje 33% ukupne godišnje proizvodnje plavoperajne tune koju plasira na tržište Japana. Uz vlastitu flotu plovila tvrtka ima novi pogon za preradu ribe.
„Sardina d.o.o. je primjer tvrtke koja osigurava domaću bijelu ribu našim potrošačima, a istovremeno ostvaruje značajan izvoz tune na japansko tržište. Vlastiti uzgoj i prerada omogućuju zatvoreni ciklus proizvodnje i kontinuitet plasmana što joj daje dodatnu prepoznatljivost na tržištu. Korištenjem sredstava Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo tvrtka Sardina se svrstala uz bok našim najuspješnijim tvrtkama. Zapošljavanjem lokalnog stanovništva Sardina d.o.o. na najprimjereniji način oplemenjuje život stanovnicima Brača i kada bi svaki naš otok imao jednu Sardinu d.o.o. mi bismo bili visokorazvijena zemlja s naseljenim otocima. Uvijek govorim o razvoju ruralnih područja, no razvoj ribarstva i industrije prerade ribe velika je šansa za razvoj naših otoka što mi je jednako važno kao i kontinentalne ruralne sredine“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić prilikom posjeta Sardini d.o.o. Postira na otoku Braču






Post je objavljen 22.02.2017. u 13:09 sati.