Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Brzina i Tito



Većina nas je u određenom životnom razdoblju bila opsjednuta brzinama, kao da se u ovom životu nekamo stvarno može zakasniti. Ja baš nisam ali sam se kretao u tim krugovima i razumio sam vršnjake kojima su motori bili sve. Za razliku od automobila na motorima je bilo mnogo više individualnih obilježja. Meni je najdraži nonić stradao na motoru u svojim kasnim sedamdesetima. Jednostavno je završio u provaliji blizu kuće, jedne noći, nesreća bez svjedoka, prije je bio viđen kako nazdravlja kod susjeda. Moji su dali popraviti motor i odlučili ga prodati. Naravno da sam ga mlađahan išao bez pitanja isprobati, već uoči krivine sam shvatio da nešto nije u redu, da neću uspjeti smotati, al sam uspio iskočiti i završio s ogrebotinama, motor je žurno jeftino prodan.
Kad idemo u Trst zadnje vrijeme jedemo "Na burji", restoranu punom Titovih slika, kipova te grbova, karti i drugih raznih socijalističkih obilježja. Već tradicionalno se tamo zaustavlja puno motorista, i inače su face zanimljivije od prosjeka, al eto, tu više snimam motore. Tita nisam posebno volio, ja sam uvijek bio politički radikalniji i nerazumniji. Nedavno sam spomenut kao primjer u jednoj polemici o starim vremenima na fejsu, tadašnji prijatelj je spomenuo kako sam priveden na informativni razgovor i prilično zadržan, oni su me čekali, jer sam na jakni imao prišiven simbol njemačkih gerilaca RAF-a koji su tad još vodili svoj rat, spasilo me što sam ja kao anarhist principjelno skinuo zvijezdu, pa sam se branio da je to simbol istoimene britanske avijacije. Htio je reći da smo mi bili privođeni, a ovi što sad tvrde da su onda bili progonjeni, su bili mamini i tatini sinovi, pokorni i za karijere u svim uvjetima spremni.
Od realnog socijalizma mi je najprihvatljiviji bio FKK pokret u tadašnjem DDR-u čijem sam zamahu imao sreće kao stipendist prisustvovati (kultura slobodnog.golog tijela).
Sad sam usporen i furam neke budističke fore. Najvažniji događaj jučerašnjeg dana mi je bio Jinovo šišanje, a i ručak je odlično ispao, mada možda na fotki tako ne djeluje.





Post je objavljen 21.02.2017. u 12:26 sati.