Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

POVJERENIK ZA POLJOPRIVREDU EU U SVIBNJU ĆE POSJETITI KANADU


MOGUĆNOST PRIJAVE ZA POSJET U DELEGACIJI S POVJERENIKOM !

Hrvatska poljoprivredna Komora u svojoj informaciji kaže da povjerenik za poljoprivredu Europske unije Phil Hogan ide u posjet na visokom nivou u Kanadu od 30. travnja do 5. svibnja. Kao i u prethodnim misijama na visokom nivou, povjerenik za poljoprivredu Phil Hogan doći će u pratnji s delegacijom predstavnika europskih tvrtki i proizvođačkih organizacija.
Svrha ovog posjeta je poboljšanje dugogodišnjih trgovinskih veza između Kanade i Europske unije na temelju uspješnog dovršetka pregovora o Sporazumu o slobodnoj trgovini (Comprehensive Economic Trade Agreement – CETA), potpisanog u listopadu 2016.
Posjet bi trebao osigurati da Kanada i EU nesmetano provode Sporazum. Politički partneri i ostali ključni akteri raspravljat će o mogućnosti da se europski proizvodi pozicioniraju na tržištu Kanade, o uklanjanju postojećih trgovinskih prepreka te o zaštiti oznaka zemljopisnog podrijetla.
Osim političkih razmjena, važan aspekt posjeta biti će pojednostavljivanje razmjena i sporazuma između europskih i kanadskih tvrtki koje djeluju u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Iz tog razloga, povjerenik za poljoprivredu EU će doći u pratnji delegacije visokih europskih rukovoditelja iz ključnih sektora za trgovinu EU s Kanadom kao što su npr. sektor mliječnih proizvoda, plemenitih sireva, vina i jakih alkoholnih pića, prerađenih poljoprivrednih proizvoda, žitarica, voća i povrća te drugih sektora.

Vrlo važan element ovog posjeta biti će i otvaranje SIAL 2017. sajma u Torontu, gdje će EU dobiti status počasne regije u vlastitom paviljonu. SIAL Kanada je vrlo važan B2B događaj.
Sudionici će sami snositi troškove putovanja i smještaja.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u poslovnoj delegaciji, molimo da se REGISTIRATE I PRIJAVITE ONLINE NA SLJEDEĆEM LINKU
:
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/HLMAGRICanada2017 najkasnije do 03. ožujka 2017. (link kopirati i prenijeti u tražilicu)

Ljubazno molimo da nas najkasnije do 03. ožujka obavijestite o svojoj kandidaturi, ( komora@komora.hr) ( tomislava.hodalic@komora.hr)
ukoliko ste se prijavili, kako bismo mogli poslati pismo potpore Komisiji (ista procedura koju smo koristili do sada za putovanja koja organizira Komisija).

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih uz proces prijave, kontaktirajte Hrvatsku poljoprivrednu komoru.



Post je objavljen 21.02.2017. u 06:11 sati.