Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Brkanje pojmova

Male Muslim students excused from shaking hands with women at Australian school

"Australska škola u Sydneyju usvojila je pravilnik kojim dopušta učenicima muslimanima da se odbiju rukovati sa ženama (...) Dvoje ravnatelja Hurtsville kampusa za dječake Georges River Collegea rekli su gostima prošle godine na danu predstavljanja škole da se neki učenici možda neće s njima rukovati zbog svoje vjere.
Umjesto toga su na dan podjele školskih nagrada ruke stavljali na prsa kad bi primili nagradu."
"Glasnogovornik Ministarstva obrazovanja rekao je za The Australian: "Ministarstvo obrazovanja zahtijeva od škola da priznaju i poštuju kulturno, jezično i religijsko porijeklo svih učenika kako bi promovirali otvoren i tolerantan stav prema raznolikoj australskoj zajednici"."
Promašena odluka čelnika australske škole. Kao i obrazloženje glasnogovornika Odjela za obrazovanje New South Walesa kojim se odobrava prethodna odluka (uslijed nedopustivog brkanja pojmova). Naime, „priznati i poštovati kulturno, jezično i religijsko porijeklo svih učenika“ NIJE istoznačno priznavanju im i poštivanju „prava“ na prakticiranje puritanske i/li plemenske zatucanosti.
Primitivizam nije pravo i NE spada u prostor tolerancije religijskih sloboda i uopće u religijske slobode. Inače bi bilo dopušteno i kamenovanje i paljenje vještica i sve ostale srednjovjekovno-religijske zelotske prakse (svih religija svijeta).
U sekularnoj demokraciji takve odluke, kao što je odluka ovih školskih čelnika, naprosto nisu pravovaljane.


Post je objavljen 20.02.2017. u 21:30 sati.