Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Većina hrvatskih građana plaću želi primati na tjednoj razini

Među njima, nešto je veći broj ispitanika (29%) koji priželjkuju isplatu plaće na tjednoj razini. Smatraju da je takva isplata plaće 'psihološki dobra te da smanjuje mogućnost neplaćanja ili gomilanja duga poslodavca'.
Snažan argument ovim ispitanicima je i lakša raspodjela primanja: "Kada bi sva plaćanja bila tjedno, lakše bi se rasporedio novac, a i puno manje ljudi bi bilo gladno", smatra jedan od ispitanika.
Drugi ističu kako takvom praksom ne bi puno izgubili u slučaju da im plaća kasni: "Zato što u slučaju tjedne neisplate plaće možete prije reagirati, a ne čekati i strepiti hoće li vam biti isplaćena posljednja plaća", zaključuje jedan od ispitanika.
Zanimljiv je i komentar ispitanika koji smatra da je ova opcija realnija od mjesečne isplate plaće: "Naime, kod novog zaposlenja osoba mora čekati mjesec i pol kako bi dobila prvu plaću."
Isplata plaće dvotjedno primamljiva je opcija za 25% ispitanika. Glavni argument ovih ispitanika leži u činjenici da bi isplatom plaće npr. početkom i sredinom mjeseca uspjeli uštedjeti više novca.
"Zvuči praktičnije jer bi se time u većini slučajeva izbjegao odobreni minus na tekućem računu", smatra jedan ispitanik, a drugi dodaje kako bi mu to omogućilo 'lakše raspoređivanje 'čistog' novca nakon financiranja osnovnih mjesečnih potraživanja poput režija i stanarine'.
"Primala sam tako plaću i iz iskustva mogu reći da dozvoljava pojedincu bolju kontrolu troškova i raspodjelu sredstava",
kaže jedna ispitanica iznajmljivanje stanova

Post je objavljen 20.02.2017. u 11:17 sati.