Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdturnasica

Marketing

91.redovna godišnja izborna Skupština

DVD Turnašica je u subotu 11. Veljače 2017. godine održalo je 91. godišnju izbornu Skupštinu.

Otvorio ju je predsjednik Alojz Lach, te je pozdravio goste; Općinskog načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, predsjednika VZŽ VP, predsjednika VZO Pitomača i predsjednika DVD Velika Črešnjevica Željka Palkovića, kuma zastave, direktora "Vatroprometa" Zagreb Nenada Radojčića, počasnog člana društva Ivana Begovića, počasnog predsjednika Stjepana Blažinčića, počasnog zapovjednika Franju Nemeta, Pobratimska društva Vukosavljevica i Desno Trebarjevo iz Sisačko-moslavačke županije, DVD Paukovac iz Zagrebačke županije s ekipama, predstavnike DVD-a iz Virja, Kalinovca, Đurđevca, Velike Črešnjevice, Sedlarice, Otrovanca, Pitomače, Starog Graca, Dinjevca, Starogradačkog Marofa, Gornjeg Bazja, Kozarevca, Velikog Grđevca predstavnike sela, sponzore, medije i Sinišu Špiranca kondicijskog trenera turnašičkih "Bisera". Izvješće o radu podnio je zapovjednik Josip Nemet. Iznio je da imaju 115 članova od toga 27 operativaca i 5 sudaca. Pohvalio se uspješnom proslavom 90. obljetnice u 2016 godini, povodom koje je uređen vatrogasni dom i nabavljena brojna nova oprema. U slavljeničkoj godini od Županije VP dobili su novi vatrogasni kombi. Svoj stari, istovremeno donirali su DVD-u Dinjevac. Bili su u posjetu kumu zastave u Zagrebu, u svoj vatrogasni dom primili su Topničko raketnu bojnu Bjelovar za vrijeme vježbe, u Bilogori su primili pobratime iz Vukosavljevice i njihove goste vatrogasce iz Marburga. Inicijatori su 7. zimskog KUP u Pitomači. Bili su na državnim natjecanjima, i još mnogo toga. Odradili su 8 vatrogasnih intervencija, gasili su 6 požara i imali 2 tehničke intervencije, odradili su 52 radne akcije. Na ovogodišnjem Državnom natjecanju u Puli za MLADEŽ MM osvojila je srebrnu medalju, a na natjecanju ZA ODRASLE također u Puli ŽB vratile su se sa srebrnim a MB sa zlatnim medaljama. MA "Biseri" na Državnom natjecanju u Puli osvojili su 4. mjesto - zlato,i stekli pravo nastupa na Olimpijskoj vatrogasnoj Olimpijadi ove godine u Vilahu u Austriji. Jedini su s tim rezultatima u našoj županiji i ponos su općine, županije i RH.

Poseban izvještaj o radu u proteklom periodu za MA "Biseri" podnio je Stjepan Lach. Rekao je da je kod svakog natjecanja vrhunskih ekipa, taktika vježbe nepredvidiva i uvijek drugačija, ali zbog puno rada rezultati ni ove godine nisu izostali, kao županijski prvaci i s osvojenim 4. mjestom i zlatom na Državnom natjecanju izborili su nastup na Vatrogasnoj olimpijadi od 9. do 10. srpnja 2017. godine u Vilahu u Austriji. Presudilo je iskustvo i sabranost. -Cilj nam je uči među 10 najboljih, s trenerom Sinišom Špirancem - rekao je Stjepan Lach. Zahvalio se svim sponzorima i obećao opravdati uloženo.

U izbornom dijelu skupština izabrali su novo rukovodstvo i to: Predsjednik je novo stari Alojz Lach, zapovjednik Marko Nemet. U UO izabrani su: Alojz Lach, Marko Nemet, Blanka Lach, Željko Golić, Slaven Krapac koji je i zamjenik predsjednika, Josip Tkalčec, Ivica Feketija, Marinko Štolar i Mladen Šamu.

U zapovjedništvo izabrani su: Marko Nemet zapovjednik, Josip Nemet zamjenik zapovjednika, Tomislav Lach, zamjenik zapovjednika, Luka Lach, Dalibor Gundić, Davor Dudašić, spremištar i Dubravko Abramović.

U nadzorni odbor izabrali su: Marijana Krapac, predsjednica, Sandra Nemet i Snježana Šamu članice.

Za delegate u skupštini VZO izabrani su: Alojz Lach, Marko Nemet, Josip Nemet, Tomislav Lach.

Dodijeljene su 2 Spomenice za 20 godina rada u vatrogastvu i uručeno 5 Diploma za zvanje vatrogasac.

Skupštinu je pozdravio predsjednik VZŽ Željko Palković ponosan na rad ovog DVD-a. Najavio je Skupštinu VZO 4.ožujka 2017. Godine, domaćinima je zaželio uspješan daljnji rad.

Pridružio mu se kum zastave Nenad Radojčić i izrazio je žaljenje zbog smjene Josipa Nemeta sa pozicije zapovjednika, koju je tu dužnost svih 28 godina obavljao izvanredno. Uvjeren da će kao dozapovjednik nastaviti Mijo Brlečić član predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik pobratima DVD-a Desno Trebarjevo rekao je da i njihova jedna ekipa ide na Olimpijadu i da će se obje bratski potvrditi. Čestitao je Josipu Nemet na dosadašnjem radu uvjeren da će on tako nastaviti. Čestitkama su se pridružili Bratsko društvo Vukosavljevica, DVD-a: Đurđevac, Sedlarica, Dinjevac, Paukovac, Veliki Grđevac te, Stjepan Blažinčić i Franjo Nemet, koji je 70 godina vatrogasac, od toga 28 godina bio je zapovjednik da bi tu dužnost predao sinu Josipu, koji je također 28 godina zapovjednik i sada predaje dužnost sinu. Od srca hvala Josipu za sve učinjeno. Prisjetio se kako je nekad nabavio sirenu. Radilo se o snalažljivosti, zašto je dobio pljesak svih prisutnih. Gospodin Franjo bio je 40 godina vatrogasni sudac, a danas čestita svima, a najviše "Biserima". S istim riječima i čestitkom obratio se i Općinski načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić. Raduje se nastupu "Biserima" na Olimpijadi i obećao financijsku pomoć za pripreme i odlazak u Austriju.

Poseban poklon uručili su vrijednom tajniku Željku Goliću, a uoči Valentinova svim članicama DVD-a Turnašica i vašoj dopisnici uručili su po prekrasnu crvenu ružu za Valentinovo.Post je objavljen 14.02.2017. u 19:52 sati.