Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/volimslatko

Marketing

Tiramisu

Ma nije da baš slavim Valentinovo, ali ako se moja bolja polovica ne sjeti onda bude 1:0 za mene hehehehe, ma to su neke male ženske lukavštine da ga ipak "natjeram" da kupi neki cvjetak i potpomogne nekom domaćem ili lokalnom obrtu.



Vjerujem da ste ga već velika većina vas probali ali nije na odmet da i ja stavim svoj recept koji uvijek uspije i obično odnese sve pohvale. Mala novost kod mene je ta da u polovicu, bez obzira da li se radi o torti, kolaču ili slastici u čašama, stavim i neko crveno voće. Tada tiramisu, možda ga ne bi ni smjela tako nazvati, ide do jedne sasvim nove dimenzije. Galaktičke dimenzije u kojoj uživaju sva čula i naježi vam se koža.



E to želim danas postići.......
HAPPY VALENTINE S DAY <3 <3 <3





SASTOJCI

4 žumanjca
100gr šećera
500gr mascarpone sira
350 ml slatkog vrhnja
2 veća pakovanja piškota Savoardi (48 komada)
250 ml kuhane jake crne kafe
100 ml mlijeka
100 ml ruma
Tamni kako za posipati

200g crvenog voća (maline, jagode, šumsko voće)
1-2 žlice meda


Da bi dobili woow efekat tiramisu uvijek radite dan ranije. Njemu treba da se prožme i natopi i to jednostavno nije to ako se odmah kuša.

Žumanjke sa šećerom tući na parnoj kupelji dobrih 10-12 minuta. Dobijete gustu finu kremu koju poklopite prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Ujedno je to svo kuhanje kod ovog kolača.

Ja uzavrijem vodu i napravim malo jaču Nes kavu, možete i espreso i tursku. Ulijem rum i mlijeko i pustim da se ohladi.
Zavisi o obliku u kojem radite tiramisu, bila to torta ili ćete rezati na kocke ili pak slagati u čaše toliko ćete potrošiti i piškota.

Smrznuto voće i med ugrijte u mikrovalnoj i pustite da se ohladi.




KREMA
Istući slatko vrhnje u šlag u to dodati mascarpone sir te kremu od žumanjaka i šećera. Sve dobro izmiksati.

Ova krema je odlična i sa pravim slatkim vrhnjem i sa biljnim. Nema velike razlike u okusu a ja sam osoba koja inaće više koristi pravo slatko vrhnje. Ako stavljate pravo onda prilikom miksanja vrhnja u šlag dodajte malo šećera po želji, u biljno nije potrebno.

SLAGANJE
Piškote umačite u mješavinu kave, ruma i mlijeka i slažite prvi red. Na to stavite pola kreme i lijepo poravnajte nožem da sve prekrijete. Složite na to još jedan red natopljenih piškota. Prekrijte drugom polovicom kreme, sve lijepo zagladite da se piškoti ne vide. Obilato pospite prosijanim kakaom po vrhu, i na hlađenje.



NAPOMENA
Ako radite sa voćem stavite ga na drugi red piškota pa sve prekrijte kremom. Najbolje to ispadne kad radite u čašama jer vam tada ništa neće iscuriti van i svi će se sokovi lijepo prožeti. U nedostatku voća slobodno stavite neku fini fini đem od malina, jagoda ili šumskog voća, Bude izuzetno fino



E sad dobar vam tek, sretno Valentinovo i volite se još i više uz ovaj voćni tiramisu <3



Post je objavljen 14.02.2017. u 14:00 sati.