Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doguera

Marketing

Valentinovo! Dan ljubavi ili dan bombonjera po 19,99?

Veljača je. Mjesec ljubavi, mjesec kad se čak i mačke pare.

Čitam komentare zagriženih "antiprazničara" : Valentinovo je komercijalizirano. Volite se svaki dan. Ne kupujte poklone za Valentinovo.


Ipak, ja volim Valentinovo baš kao što volim svaki drugi blagdan. Volim Božić, volim Uskrs, volim Svetog Nikolu. Volim (ne)promišljeno kupovati poklone bližnjima i onaj njihov izraz na licu kada ga otvore i u tom trenutku odmah shvatim dali sam pogodila ili je poklon totalni promašaj.

Volim posebne poklone a protivnik sam ruža i bombonjera. Ne volim "romantične " večere u skupim restoranima gdje je za svakim stolom friško zaljubljen par, prebiru grašak po tanjuru, gledaju se zaljubljeno, a opet nitko od njih se ne usudi najesti kako treba.

Ne palim svijeće po stanu i ne rasipam ružine latice. Ali ću mu 15 dana ranije naručiti s drugog kraja svijeta maketu njegovog auta. Maketu njegove obožavane jurilice koju će uskoro prodati i kupiti karavan u kojeg stanu moji psi (To je istinski pokazatelj ljubavi!). Onda ću ga 15 dana bojati. Nekoliko puta sastaviti i rastaviti. Pokidati svih 10 noktiju da bude identičan njegovom, da jednog dana bude uspomena na auto u kojem smo napravili jako puno kilometara od početka veze.

Svjesna sam da je većini kao i meni ritam jako užurban, da možda ne stignemo svaki dan sve što želimo, da na kraju radnog dana ne ostane dovoljno vremena i snage za razmjenjivanje nježnosti i romantične geste. Ali eto, imamo bar nekoliko prilika godišnje podijeliti malo sreće.

Lijepo je primati poklone, ali vjerujte, još je lijepše darovati. Inznenaditi nekoga, izmamiti onaj smiješak što prvo malo zatitra na rubu usne a onda se široko razvuče. Ili pak izavati onu jednu suzu sreće da se skotrlja. Lijepo je nakon nekoliko godina sjetiti se "onog Valentinova" kad se netko baš jako potrudio.

Volite se uvijek, ali danas slavite ljubav. Jer voljeti i biti voljen je smisao svega.



Ljubav se njeguje svaki dan. Povjerenje se stiče s vremenom. Poštovanje se zaslužuje. Ali danas eto slavim sve od navedenog.

Post je objavljen 14.02.2017. u 09:50 sati.