Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

Valentinovske aktivnosti u GISKO

U prvom redu - u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga 14.02., prikupljaju se i razmjenjuju dječje knjige i slikovnice radi donacije dječjim odjelima bolnica, dječjim domovima, domovima zdravlja, vrtićima i drugima.

Akcija "Čitam, dam, sretan sam!"

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek niz se godina uključuje u akciju "Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđa srca obraduj!". Akcija je organizirana povodom Međunarodnoga dana darivanja knjiga, 14. veljače 2017. godine, u okviru nacionalne kampanje poticanja čitanja "Čitaj mi".
Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek poziva vas na sudjelovanje u razmjeni i darivanju knjiga. Prikupljat će se i razmjenjivati slikovnice i knjige koje su vaša djeca prerasla ili im više nisu potrebne, stoga vas pozivamo da ih u periodu od 14. veljače 2017. Donesete na Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek ili na naše područne odjele u kojima će vas dočekati kutije/police s natpisom "Čitam, dam, sretan sam.." Prikupljene knjige nakon završetka akcije bit će proslijeđene potrebitima – dječjim odjelima bolnicâ u svrhu humanizacije hospitalizirane djece, domovima za djecu, domovima zdravlja, dječjim vrtićima i drugima.

Pridružite se i vi ovoj plemenitoj akciji!

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona:
• Odjel za rad s djecom i mladima GISKO 031/211-472

Ravnateljica GISKO
Dubravka Pađen-Farkaš, viša knjižn.

Osim toga, ljubavno-poetska radionica za djecu u 11 sati:

Literarna poetska radionica /Volim te!


Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek u utorak, 14. veljače 2017. godine s početkom u 11.00 sati organizira prigodnu literarnu poetsku radionicu za djecu pod nazivom " /Volim te!" povodom obilježavanja Valentinova, a koja će se održati u prostoru Igraonice i igroteke Odjela za rad s djevom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.


Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona:
• Odjel za rad s djecom i mladima GISKO 031/211-472




Ravnateljica GISKO
Dubravka Pađen-Farkaš, viša knjižn.

I konačno, od 10.02.2017. godine je u prostoru GISKO-a postavljena izložba u povodu 175. obljetnice Matice hrvatske:

Izložba "175 godina Matice hrvatske"

U predvorju Posudbenog odjela, Odsjeka za odrasle Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, od petka, 10. veljače 2017. godine može se pogledati izložba pod nazivom "175 godina Matice hrvatske". Postav izložbe upriličen je povodom 175. obljetnice od osnivanja Matice hrvatske.
Matica hrvatska u ovoj 2017. godini slavi 175. obljetnicu svoga osnutka i djelovanja na polju nacionalne književnosti, prosvjete i kulture. Od davne 1842. do danas Matica hrvatska poslala je u hrvatski narod neizbrojiv broj knjiga kojima je izgrađivana i podržavana nacionalna svijest čime je izgrađen hrvatski građanski stalež, nositelj političke misli u 19. stoljeću. Matica hrvatska nikada u svome radu nije priznavala ni društvene ni obrazovne razlike među Hrvatima, pa tako ni upravne ni političke granice koje su dijelile hrvatski narod, nego je knjige, s pomoću svojih povjerenika, slala u svaku hrvatsku kuću. Knjiga je uvijek u hrvatskome domu bila najbolji prijatelj i učitelj, a pokazivala je, na najvidljiviji način, i društveni položaj onih koji su knjige posjedovali i voljeli.

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona:
• Studijska čitaonica GISKO 031/211-472


Ravnateljica GISKO
Dubravka Pađen-Farkaš, viša knjižn.




Post je objavljen 14.02.2017. u 08:00 sati.