Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

Marketing

Rusija ukida rok za besplatnu privatizaciju stanova

MOSKVA - Ruska vlada odustat će od ograničenja roka za besplatnu privatizaciju stambenih nekretnina, najavio je na svome Facebook profilu ruski premijer Dmitrij Medvedev, a prenose ruski mediji.
Prema trenutno važećem zakonu, pogodnost besplatne privatizacije za građane trebala je završiti do 1. ožujka ove godine. Ranije je taj rok nekoliko puta produžavan - najprije do 1. ožujka 2010. godine, a potom do istoga datuma 2013., 2015. i 2016. godine.
Medvedev predlaže da se rok za besplatnu privatizaciju stambenih nekretnina sada u potpunosti ukine, što bi se utvrdilo i zakonom.
"Uskoro ćemo zakonski oblikovati tu inicijativu pa rok za besplatnu privatizaciju neće isteći 1. ožujka, kako je bilo planirano ranije", napisao je Medvedev, uz napomenu da je stranačkim kolegama iz Jedine Rusije i članovima vlade odgovornima za stambena pitanja, predložio da podrže ukidanje roka.
"Oni podržavaju tu ideju", kaže Medvedev.
Izaslanik predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina u parlamentu Garri Minh za Tass je izjavio da je Putin suglasan s vladinom inicijativom.
Tako je ukidanje roka besplatne privatizacije stanova posve izvjesno,
a očekuje se da će Duma odmah početi i raspravu o tome iznajmljivanje stanova Pantovčak

Post je objavljen 09.02.2017. u 11:22 sati.