Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Rade Bobanac podnio ostavku na mjesto predsjednika SDP-a Vrgorac



Vrgorski političar Rade Bobanac podnio je ostavku na dužnost predsjednika Gradske organizacije SDP-a Vrgorac! Na to mjesto je izabran 2009. godine, a kako je otprije nekoliko godina zaposlen u Hrvatskim vodama u Splitu, kamo se i preselio, ostavku je najavljivao duže vrijeme. Podnio ju je konačno 22. siječnja, na dan boravka predsjednika SDP-a Hrvatske Davora Bernardića u Vrgorcu. Stajući tijekom unutarstranačkih izbora na stranu Bernardićeva suparnika Ranka Ostojića, Bobanac nije prihvatio ulogu domaćina novom stranačkom šefu u Vrgorcu, već je podnio neopozivu ostavku na svoje dužnosti. Isto su učinili i Bobančevi najbliži suradnici, potpredsjednik Robert Rešetar i tajnik Slobodan Vujica, želeći dati priliku novom vodstvu. Stranku će zato do lokalnih izbora u svibnju voditi jedini preostali stranački rukovoditelj - drugi potpredsjednik Tomislav Jelavić iz Podprologa. Formiran je i stranački izborni stožer na čijemu je čelu Jure Divić. Nakon lokalnih izbora 260 članova stranke će izabrati svoje novo vodstvo.

Bobanac je vrgorski SDP preuzeo pred lokalne izbore 2009. godine i s njim, zbog pojave nezavisne liste Miljenka Pivca, osvojio samo jedan mandat. Na slijedećim lokalnim izborima 2013. SDP je samostalno osvojio čak trećinu vijećnika u Gradskom vijeću i to je njegov najveći izborni uspjeh. Pojavom Pranićeve Nezavisne liste mladih SDP je isprva pao na tri vijećnika, a taj rezultat je održao u koaliciji s HNS-om na izborima 2016. godine nakon kojih je Bobanac izabran za predsjednika Gradskog vijeća. Na toj dužnosti će ostati do kraja mandata 31. ožujka.

U kratkoj izjavi za medije Bobanac je zahvalio građanima i članovima stranke na podršci i pomoći u radu kroz posljednjih osam godina koje je proveo na čelu SDP-a Vrgorac. Novom vodstvu zaželio je puno uspjeha i sreće u daljnjem radu.


Post je objavljen 07.02.2017. u 11:27 sati.