Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Reprezentant nezainteresiranosti



Sindikat kojem sam dugo vremena bio u užem vodstvu i koji sam u svojoj županiji i osnovao postao je službeno reprezentativan, znači sudjelovat će u pregovorima za sve javne službe, a posebno za osnovne i srednje škole. Ja sam znatno prije reprezentativan, reprezentirao sam na putevima u Zagreb riječke blogere u srazu, svaki put s nekom zagrebačkom blogericom. Kad je došlo do zadnje smjene blogera, odnosno odlaska jako dobre ekipe s bloga, znatno se smanjio broj nerealiziranih susreta, a i ja sam počeo pripremati teren za svoje sindikalno povlačenje.
Zanimljiv je taj pojam reprezentativnosti, Thomasa Manna su za vrijeme Hitlera smatrali reprezentantom građanske uljuđene Njemačke, a i on je sam u jednom momentu rekao da je Njemačka tamo gdje je on. Ipak reprezentanti su uvijek prinuđeni na kompromise, nikad, nitiučemu, nisam želio reprezentirati nitijednu školu u kojoj sam radio, Krk reprezentiram u šahu i dobar sam u tome, al danas sam shvatio na Korzu, to je zato što me prestižno nije baš briga. Dok sam fotkao prestrašio me stavivši mi s leđa ruku na rame jedan šahovski majstor, ispričao mi se kad sam se trznuo, on nije ni primjetio da snimam. Požalio mi se da iako su bili pobjednici druge lige nisu imali novca za kvalifikacije za prvu, usput me pitao za moj tim i čudom se čudio kako mogu pustiti nekog s nižim rejtingom da igra na višoj ploči i kako se to smije raditi. Dopušteno je, velim, a njima je više stalo. Svima je svugdje dopuštena osjetljivost jer im je više stalo.
U stvari slavi se, a meni svejedno. Jedino me danas zabrinulo to što nisam primjetio da netko ide prema meni, mogla je biti neprijateljska ruka, inače mi se to ne događa.



Post je objavljen 06.02.2017. u 18:28 sati.