Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

'Ribabo' na Pandi napreduje

The 21st Pandanet Cup Internet World Amateur Go Tournament
Kolo izbora regionalnih predstavnika - D klasa, Grupa Europa/Afrika


1. kolo: 28. 01. 2017. 9:00 Central European Time

ribabo (Croatia)   - Ayuya (Russia)  1:0(18,5) 
Strohhut (Austria) - Jkz (Russia) 0:1(pr.)
2. kolo: 28. 01. 2017. 11:30 Central European Time - Finale
ribabo (Croatia)   - Jkz (Russia)    1:0(40,5)
27. i 28. 1. održane su kvalifikacije za regionalnog predstavnika na 21. Pandanet Internetskog amaterskom go kupu. O prvom dijelu kupa smo već pisali, igrači su bili podijeljeni u 5 kategorija ovisno o snazi i zemlji podrijetla, tako da je svaka jakosna skupina imala podijelu na tri velike regije ( Azija i Oceanija, Europa i Afrika, Južna i Sjeverna Amerika ). Od naših četvero predstavnika prvi dio kvallifikacija uspio je proći samo ribabo u D skupini. Slijedeća etapa natjecanja, ona za regionalnog predstavnika osmišljena je kao međukorak ka polufinalnom meču za svjetskog prvaka. U tom regionalnom dijelu četvero (u azijskoj grupi osmero ) najboljih igrača iz svake regije međusobno se suočava u eliminacijskim mečevima.
Pa pogledajmo sada što se po tome pitanju dešavalo u našoj Europskoj grupi. Uz našeg predstavnika u uži krug natjecanja prošli su predstavnik Austrije Strohut i dva predstavnika Rusije Jkz i Ayuya. Ždrijebom su odlučeni parovi: Strohut (11kyu) protiv Jkza (11kyu) te ribabo (12 kyu) protiv Ayuya (12 kyu). Nakon sat i pol rezultati su bili poznati, Jkz je dobio partiju protiv Strohuta predajom dok je ribabo dobio svojeg ruskog protivnika za 18.5 poena. Drugo kolo (ribabo protiv Jkz) suprotno očekivanjima nije bilo toliko napeto pa je krajnji rezultat bio 40.5 poena razlike.
Meč po meč i evo Hrvatske u polufinalu, pritisak se nastavlja ali nesmije se zaboraviti da se iz svakog meča može izvući nešto pozitivno, bez obzira na ishod partije. Misao je to zbog koje se vrijedi nastaviti boriti dalje...

Vladimir

Post je objavljen 06.02.2017. u 12:22 sati.