Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

mudrolije

evo čitan po ovin bespućima medijskog prostora raznorazne mudrosti. jebate koliko je tu mudrosti izrečeno nebi da in je solomon mentor. svi se nešto itaju izrazima da bi ispali pametniji, a najača je od svi je voda s porukom. šta oče reč da oni koju piju vodu s porukon su pametniji, tj. da svakog dana u svakom pogledu sve više napreduju. današnja poruka dana je "postoji vrijeme i mjesto za sve što danas želim ostvariti" koju je izrekla čuvena louise hay. je, samo nije rekla koje je to misto pa se ti sad misli di je to. da ne govorin o svin onim mudracima šta su bili prije njih, a svit usprkos svoj toj pameti oša ukurac.

netriba svitu veće mudrosti od one šta se vjekovima stvarala u narodu, ipak je tu sadržano stoljetno iskustvo samo danas nije u modi, kažu ti da si konzerva il u najboljem slučaju da si zatucan, a da su te narodne poslovice slušali oni šta su digli kredite u švicarcima oma bi se sitili one "ne vjeruj danejcima i kad poklone nose", no eto nisu bili na sijelima pa in nemoš zamirit, a bogami ni puno škole i nije puno naučilo jer da su šta naučili onda bi znali da "se mogu pokrit samo lancunom kojega imaju" a ovako su sad ostali kratki rukava. ipak, svjedoci smo da te narodne mudrosti dopiru do mladih čin su spakirali kufere i ošli trbuhon za kruhon, svatili da "vuk po poruci mesa ne jede" i nisu čekali da izađe neka nova poruku na jani.

a tek šta se po blogu prosipa mudrost, jebate ni paulo coelho in nije ravan a troke dalai lama. tu moš čut toliko mudrosti da i ni svi izvori jane je nebi pokrili pa bi bili prisiljeni uvozit vodu, o politici da i ne govorin, sva sriča da i niko ne svača ozbiljno, da i je pustit patila bi demografska slika. ovi drugi su toliko ufurani da in netriba nikaka droga, dosta je da izađu u vjestima s bloga, nedaj bože da upadnu u blog dana ili tjedna, produktivnost in naraste 300 nasat, ako nisi ništa napisa, neš ti pameti, svakon se može posričit.

e ali ovi šta vole slatki život (dolce vita), oni su najjači. njima je sve "ummm...baš si mi oduzela misao" ili "prekrasna ti je ova torta i ja ću je napravit....jednom (ma moš mislit, neš ti torte)" ili "ostavljam ti osmjeh u prolazu" ili "prekrasne slike i ja sam ovdje bila/o (jebate, a di je ovo)" ili "tvoje riječi obiluju entalpijom topline koja izbija iz svake pore teksta" itd....da ne govorin kako svi nose dolčevitu kako bi prikrili bore na vratu koje im odaju godine.

šta ljudi lipo ne serete o svakodnevnici, ka freš i ja, a ne vako zabluđivat pošten narod nekin utopijama. sva mudrost je sadržana u jednostavnim izričajima, ne triba tržit neko dublje značenje, ako tražiš dublje značenje znači da ne viruješ onome što čuješ/čitaš odnosno ne želiš priznati da je to tako, nema tu velike mudrolije, dosta ti se pogledat u ogledalo jer, "svi šta misle da su puno pametni u ogledalu budalu vide".

Post je objavljen 05.02.2017. u 18:01 sati.