Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoimedo

Marketing

Skupljač pikula Cecelia Ahern




Skupljač pikula Cecelia Ahern
Izdavač: Profil

Priču nam priča Sabrina koja je spasiteljica na bazenu, gdje se ne događa ništa posebno, nema akcije spašavanja osim što svaki dan spašava jednog starca koji se pokušava ubiti. Otišavši na kavu propušta pravu akciju spašavanja i zbog toga joj bude žao. Sabrina ima izvrsno pamćenje, pamti sve ono što drugi ljudi rado pomeli pod tepih. Brine o svojoj obitelji i pomalo je zatvorena osoba koja jako teško pokazuje svoje osjećaje ali ni obitelj ni prijatelji ne mogu baš doprijeti do nje.Sabrina redovno posjećuje svojeg oca Fergusa koji je nakon moždanog udara izgubio dio pamćenja. Pokupivši u domu pakete koji su stigli za njenog oca pregledava sadržaj istih i pronalazi kolekciju pikula i popis koji je napisan očevim rukopisom. Razgledavajući i provjeravajući pikule i popis vidi da u kolekciji fale dvije serije najvrjednijih pikula. Sabrina kreće u potragu za izgubljenim pikulama i tajnama njenog oca. Nikada nije znala ,a ni pomislila da joj je otac strastven igrač i sakupljač pikula. Jako teško otkriva pravu istinu.

S druge strane priču nam priča Fergus, Sabrinin otac. Sabrina je ocu donijela pikule koje su Fergusa potaknule na prisjećanje iz djetinjstva. U njegovoj priči doznajemo o njegovom djetinjstvu ali kasnije i u starijoj dobi život u siromaštvu, te kako je došao do prvih pikula i nastavio ih skupljati. Fergusu kao dječaku ( bilo ih sedmero braće) pikule su jako puno značile , a ljubav prema pikulama nastavila se i dalje. Svaka pikula ima svoju priču.


Knjiga je pisana tako da se izmjenjuju priče Sabrine i Fergusa. Priča govori da neke donešene odluke mogu itekako promijeniti život na bolje ili gore te da je svatko za sebe kovač svoje sreće ili nesreće. Iako je knjiga osjećajna meni se baš i nije svidjela. Ima dosta opisa samih pikula i igara sa pikulama što se meni jednostavno nje svidjelo.


Post je objavljen 03.02.2017. u 20:27 sati.