Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obrucnabacvi

Marketing

CRVENOKMERCI NA SVAKOM KANTUNU

Ravnatelju smetalo što su partizani prikazani kao cvijeće, a ustaše kao zločinci


Šest panoa, koji nisu bili dio europske izložbe, organizatori nisu htjeli maknuti pa su iz Tehničke škole u Šibeniku povukli cijelu izložbu koja je do sada obišla 40 europskih zemalja

Iz Tehničke škole u Šibeniku povučena je izložba 'Anne Frank - povijest za sadašnjost' koja uspješno obilazi 40 europskih zemalja, a već je prošla kroz 23 hrvatska grada.

Ravnatelj Tehničke škole Josip Belamarić objasnio je za Šibenik IN zašto je došlo do toga.

- Problem je bio u tome što su organizatori htjeli da se uz 30 panoa koji su prikazivali izložbu o Anni Frank, doda još šest panoa koji nisu bili dio europske izložbe, a koji su prikazivali ustaše i partizane. Prema tim panoima ispada da su ustaše bili zločinci koji su klali Srbe, Židove, izgladnjivali djecu, a partizani su bili cvijeće. Što je sa zločinima koji su počinili partizani? Zašto nisu prikazali kako su partizani ubijali Hrvate nakon Drugog svjetskog rata, što je s Bleiburgom i Golim otokom? – pita se ravnatelj Belamarić.

Tražio je od organizatora da maknu dodatnih šest panoa, ali oni na to nisu pristali pa su povukli cijelu izložbu.

Pater Tvrtko, projektni koordinator iz udruge HERMES Communications kaže kako je jednostavno došlo do šuma u komunikaciji s ravnateljem škole, kojeg, kako kaže, u potpunosti razumije.

(ŠIB. portal)-dio

Post je objavljen 01.02.2017. u 10:51 sati.