Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Sezona 2017.


Nakon mjesec i pol dana pauze, ovu nedjelju je konačno otvorena nova Plaćenička sezona lova na ljude 2017. Ovako neuobičajeno dugoj pauzi su kumovali blagdani koji su padali na nedjelje, ali i pozamašni minusi. Kako ne bi prenaglo počeli, danas je odrađen naš urbani teren koji je zanimljiv i kod manjeg broja boraca. Krenulo se s okupljanjem u uobičajeno vrijeme kad su temperature najviše, ali unatoč prognozi dočekao nas je neki minus četiri. No i to je bolje nego minus osam koliko je bila najava za osam ujutro. Srećom zbog tog minusa nisu zabilježeni nikakvi otkazi i kvarovi na replikama. Doduše hop-up gumice su bile malo kruće, pa su nam bibiji ispočetka padali, ali nakon podešavanja moglo se nastaviti. Zašto ovo navodim? Mnogi airsofteri ne znaju kako su minusi pogubniji za replike od štošta toga. Naime na niskim temperaturama plastika postaje krta i puca, a upravo su plastični zupčanici ono što pogoni replike. Stoga treba izbjegavati uporabu replika pri niskim temperaturama.

Plaćenici

Što se same provedbe treninga tiče igrali smo u sastavu Deki i Horvat protiv Spocka i Mange. Prve dvije nas njih dva metu samo tako, a prevagu im donosi Horvat, koji se tako rastrčao po terenu da ga ni Miš, koji nam je pristigao kao pojačanje za drugu partiju, nije mogao ukrotiti. Treću borbu ga konačno dobijamo sa promjenom taktike. Odluka je bila prvo združeno rješimo Horvata, a potom Dekija. Iako je Miš ovu partiju izostao zbog punjenja bibijima, primjena odgovarajuće taktike bila je presudna. Četvrtu, petu i šestu borbu uz primjenu iste taktike također dobijamo, pa je konačni rezultat izjednačen. Pošto smo sve to zgotovili u dva sata, za zadnju borbu umjesto majstorice iskušavamo stalker-scenarij. To znači svi idu u jedan kut terena i kreće borba u kojoj svatko igra sam za sebe. Nakon još pola sata igre zadnji preživjeli bio je Spock. Raspremamo se, odrađujemo pivu na klupama i razilazimo se zadovoljni odrađenim.

Osim toga, danas su Plaćenici odrađivali fajt u Karlovcu, ali dok nam ne stigne slika i izvještaj od tamo, ne znamo što se radilo. Kako god, bitno je da smo se konačno opet pokrenuli.


Post je objavljen 29.01.2017. u 17:12 sati.