Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

SRCE OD LEDA



(slika: digital art)


Ispod tanke bijele brezine kore pronašla sam tamnu crtu koja me opet odvela u svijet tuge i suza, iako mi je temperatura tijela bila povišena, u mraku sam izlila rijeku koja je otišla u nepovrat.

Te slučajne riječi koje su poput ptica grabljivica raskidale moje srce, vratile su me u zavjetrinu tvog imena gdje je uvijek mekano dno, mirno i spokojno.

Pokretni most između mene i tog dna je poluspušten i ne može se prijeći, ispod nas je provalija, kroz mene nije prošla svjetlost, a tama je zauzela svoj položaj i obavila cijelim plaštem moju dušu.

Iako sam sa njim, jednako smo udaljeni kao i kad nisam bila, slažem kockice, kretnje su mi usporene, ptice odnose zvijezde u nepovrat bijelog dana, a ja bih potopila sve svoje naivne snove u duboku vodu, zagrlila bih život između oba kraja i zaustavila vrijeme – da mogu.

U vremenu koje prolazi zaleđujem komad po komad srca i ne dam više nikome, da mi ga otkida i pogosti se njime tako olako i ta karika koja me spaja sa tobom je jedino mjesto gdje zalazim umorna od tuge i vedrog lica.

Umorilo me ovo vedro lice, umorile su me moje širom otvorene oči, najjednostavnija stvar je i najkompliciranija i dok je jučerašnji dan klizio u svoj nepovrat, krilati San me liječio, davao mi je tajnovite poruke otkud ću pokušati pročitati put za dalji nastavak života.

Ne možeš ujediniti razdvojeno, ali možeš ujediniti sebe, teško vrijeme je bilo i ostaje za ovakve duše poput moje, proces zaleđivanja je počeo, a finalna crta će oblikovati ledeno srce koje će kucati samo za sebe.


napisano: 10.04.2007. u 7:13h | na portalu iskrica-weblog , a iz 1. zbirke “SJENA DUŠE”
http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=164561

i 01.11.2009. objavljeno na portalu Magicus:
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=33167



http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.



Post je objavljen 06.10.2021. u 12:09 sati.