Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/volimslatko

Marketing

Avokado mufini

Imala ja doma avokado, taman je onako sazrio, fino, među bananama a nije mi se jelo, pitam se šta ću sad? I tako ja naletjeh na jedan strani blog i sve mi se svidilo, mada sam bila skeptićna jer nisam vjerovala da mogu da budu zeleni. Mislila sam ma 100% je stavila zeleni boju i sad nas folira. I krenem ja u izradu mafina. Priprema i samo pećenje relativno brzo gotovo. Ajmo na degustaciju?!?! Kad ono svi oduševljeni, koliko su meki i sočni, čak i drugi dan, meki i sočni.



1 šalica = 200ml
1 1/2 cup mekog brašna
1 1/2 žličica praška za pecivo
1/2 žličica sode bikarbone
prstohvat soli
3/4 cup šećera
2 jaja
1 zreli avokado
3/4 cup ulja
2/3 cup mlijeka




Ugrijte pećnicu na 180C.

Miksajte jaja (posolite) sa šećerom, dugo, 5-7 minuta.

Za to vrijeme prosijte brašno, sodu i prašak za pecivo.

Avokado pomiješajte sa uljem(ja sam stavila maslinovo a vi možete i suncokretovo) i usitnite štapnim mikserom u pastu. Dodajte mlijeko.

Lagano povežite jaja sa avokadom i promiješajte te špatulom umiješajte brašno.

Stavite smjesu u košarice i pecite oko 15 min.

Punite košarice za mufine



I mislim da nije stavila nikakvu boju, avokado da baš jednu lijepu zelenu boju koja se vidi kad se mufin zagrize.


Za kremu koristite šta volite, kod mene je bilo slatko vrhnje sa mileramom, tako ga najviše volim.

Dobar tek!


Post je objavljen 26.01.2017. u 17:38 sati.