Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Moje kritike knjiga Tatjane Gromače i Ivane Šojat u novome broju časopisa "Kolo"




Nažalost, još uvijek živimo u nedovoljno tolerantnom društvu u kojem se ne poštuje pravo na drukčije mišljenje. Zbog toga čovjek ponekad ima potrebu napomenuti nešto što je u normalnom društvu samorazumljivo i ne iziskuje obrazloženje.

Dakle, moram reći da činjenica što se s određenim političkim ili drugim stavovima nekog autora ili autorice ne slažem ne utječe na način na koji čitam i pristupam njezinom/njegovom djelu, kao što ni razmimoilaženje u stavovima ne umanjuje vrijednost djela autora/ice s kojom/kojim se u nečemu ili mnogočemu ne slažem.

Dakle, obavili smo ono što u normalnim društvima nije potrebno činiti pa vas sad mogu uputiti na web stranice novog broja časopisa "Kolo" (br. 3/2016., gl.ur. Ernest Fišer, izd. Matica htrvatska) u kojem su objavljene DVIJE MOJE KRITIKE: kritike knjige priča Ivane Šojat "Emet i druge priče" (Fraktura, 2016., ur. Seid Serdarević) i romana Tatjane Gromače "Bolest svijeta" (Sandorf, 2016., ur. Ivan Ivan Sršen).

Novi broj "Kola" još donosi:

- tekst Josipa Bratulića "Petar Zrinski i njegova Opsida sigecka u povjesnicama hrvatske književnosti"
- novu poeziju i prozu Lane Derkač, Branka Čegeca, Ivane Šojat, Pavla Pavličića, Božice Brkan, Dorte Jagić
- poeziju suvremenih slovenskih pjesnika Petera Semoliča i Katje Gorečan, u prijevodu Marka Gregura
- oglede Cvjetka Milanje (o Zvani Črnji), Nikole Benčića (Knjiga o gradišćanskohrvatskom identitetu), Branka Maleša (o pjesništvu Miroslava Mićanovića) i Davora Šalata (o poeziji Drage Štambuka nadahnutoj Japanom)
- temat : 70.obljetnica rođenja Pavla Pavličića, s tekstovima Dubravke Oraić Tolić,Ivana Boškovića, Julijane Matanović, Strahimira Primorca i Josipa Kvasine
- kritike Marije Znike, Katice Čorkalo Jemrić, Marije Peakić-Mikuljan, Marija Kolara, Branka Maleša, Lade Žigo Španić i Ivane Buljubašić
- tekst Zdenke Weber o 46. Varaždinskim baroknim večerima

Novi broj časopisa "Kolo" (br. 3/2016.) čitajte ovdje








Post je objavljen 26.01.2017. u 05:46 sati.