Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/volimslatko

Marketing

Leća sa batatom

U ovo ledeno doba baš nam paše nešto fino i toplo i nešto šta grije dušu, pa makar to bila samo jednostavna leća. Uz dodatak ječma i batata, hmmm nemojmo zaboravit i onaj komadić suhog mesa ili kobasice, ovo je vrhunsko toplo jelo koje lijeći i diže.



Evo i namirnica:

250g smeđe leće

200g ječma

1 batat (oko 200g)

1 luk

1 češanj češnjaka

1 žlica rajčica pirea (kod mene uvijek bude domaći)

sol, biber, svinjska mast ili ulje

po želji

kobasice, suho meso, može neka nogica

!


Ja uvijek sve grahorice stavim moćiti preko noći, to je navika a i brže je kuhano. Ovaj puta uz leću i ječam moćim.

Na masnoći dinstati luk, dodati batat narezan na male kockice, češnjak da zamiriše te leću i ječam. Sve dobro promiješati i zaliti sa pola temeljca i pola vode. Odlična je i samo voda. U to stavite odmah kobasice ili suhi meso a da nije preveliko te kuhajte oko 20 minuta. Provjerite okuse, ako je meso jako slano da ne presolite, doradite ih i servirajte uz kupus salatu i gemišt.

Dobar tek

Post je objavljen 19.01.2017. u 14:57 sati.