Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoimedo

Marketing

Kao u raju Judith McNaught



Kao u raju Judith McNaught
3. knjiga iz serijala Sequels

Izdavač: Mozaik knjiga

Elizabeth Cameron , grofica od Havenhursta, je jako hrabra, nježna i iznimno lijepa. Nakon što joj je preminuo tata bori se za svoj dvorac koji je zamalo izgubila zbog očevih kockarskih dugova. Da bi namirila sve vjerovnike rasprodaje sve što je vrijedno u dvorcu. Dio posluge je ostavila , ali dio je morao otići. Često se druži sa slugama koji joj postaju prijatelji i postaju jedna mala obitelj. Elizabeth mora voditi brigu za svaki novčić koji joj daje njen stric. Nakon skandala koji se dogodio prije godine dana napušta je i brat koji je misteriozno nestao iz Londona. Sva ta sjećanja na skandal bude bolne uspomene kada joj stric kaže da se mora bogato udati. Ona smatra da može živjeti i bez bogatog supruga i da se neće udavati.

Njen stric daje joj na znanje da je poslao pisma svim njenim bivšim udvaračima. Među njima se našlo i ime Iana Thorntona , zbog kojeg se cijeli skandal dogodio. Iako nevoljko Elizabeth odlazi na putovanje kod svojih starih udvarača. Na putovanju smišlja razne načine kako da se oslobodi potencijalnih muževa. Što joj kod dvojice vrlo lako uspije. Ali kad dolazi u Škotsku kod Iana uslijedio je pravi šok za oboje.

Ian je jako zgodan , zagonetnog porijekla ( o njegovom porijeklu nagađa cijelo londonsko društvo) , tajnog bogatstva jer nitko ne zna koliko je doista bogat, voli kockati i svi misle kako je bogatstvo stekao na kocki. Ali istina je sasvim drukčija. Kada se nađu na škotskim visoravnima tvrdoglavost , bahatost i ljutnja tj. mržnja izbijaju na površinu. U početku jedan drugome podmeću svakakve smicalice. Kako moraju biti neko vrijeme zajedno u maloj kućici uspiju se dogovoriti za primirje. U tom primirju počinju razgovarati i otkrivaju se tajne koje su dovele do skandala koji ih je prije godine dana rastavio i nanio veliku štetu Elizabeth. Hoće li se Elizabeth udati i za koga, te tko je kriv za cijeli skandal od prije godine dana?


Još jedan divan roman iz pera tete Judith. Bogatsvo, raskoš, ljubav, mržnja, tajne , spletke razne zavjere sve je to odlično ukonponirano u ovu divnu priču. U ovoj priči se pojavljuju i likovi koje smo upoznali u knjizi Nešto prekrasno , ali oni su ovdje u sporednoj ulozi.. Čitajući ovu knjigu mogu reći da sam se baš dobro zabavila, nasmijala prije svega, ali u nekim trenucima sam se jako ljutila na pojedine likove. Sad kad sam toliko nahvalila ovu knjigu imam i jednu zamjerku. Pred sami kraj knjige jedan dio je već ispričan u jednoj knjizi samo su se promijenili likovi. E sad, nisam išla istraživati iz koje je knjige ,da li iz neke njene knjige ili iz knjige J. Garwood. Bez obzira na ovaj zadnji dio,priča je odlična i vjerujem da ćete se i vi zabaviti u ovoj avanturi.


Post je objavljen 18.01.2017. u 17:00 sati.