Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sumi

Marketing

HZZ

Uložite 20 g u školovanje prvo do stupnja dipl.ing. agronomije pa onda do stupnja Mr.sc. (isto agronomije, specijalno-ribarstva). Sve to na potpuno legalnom, u državi i inozemstvu priznatom programu Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U istoj državi, u isto tako potpuno legalnoj instituciji - Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, HZZ-u koji je dužan spajati one koji traže posao sa onima koji traže radnika, uopće nemaju rubriku za ono na što sam ja i tko zna koliko drugih utrošili po 20 godina svog života, truda, rada, odricanja i hrpu novca.
Koliko HZZ-u zapravo treba da stvori takvu rubriku? Pa možda 5 minuta, ne znam. Da ih je briga....

Ali, ne. Oni vas godinama drže u svojoj evidenciji pod totalno pogrešnim rubrikama, jer nema odgovarajućih. Ali ako ste napravili grešku u redovitom javljanju (svakog mjeseca se treba javiti da si još uvijek živ i pismen) i dok vas vrebaju na tu grešku kao iz zasjede.... i to pred početak najavljenog pokretanja posla uz poticaje, šipak- ništa od poticaja!
Nema potvrde HZZ-a da ste u njihovoj evidenciji- nema poticaja pa tako za neke ni zaposlenja! Mnogima ne daju ništa i uzimaju sve.

Nema poticaja jer ste izbrisani iz evidencije u kojoj su vas ionako pogrešno držali godinama, gdje vas nitko ne bi našao kad traži mr.sc.ribarstva jer mu treba za posao. Dok ste se vi uredno javljali i javljali, sve dok jednog dana niste pogriješili i krivo poslali mail. I od tada više ne možete biti službeno nezaposleni a brate još manje zaposleni (jer vas je HZZ udaljio od poticaja -a nije vam našao posao, zar ne?).

Koja je svrha HZZ-a i za što ih plaćaju i zaposleni i nezaposleni? Pa da bi nezaposleni ostali što trajnije i beznadnije nezaposleni. HZZ prema tome ne da ne radi ništa nego radi suprotno od onoga za što je plaćen: razdvaja nezaposlenog od svake mogućnosti da se konačno zaposli.




preuzeto sa fejsbuk stranice: Ukinimo HZZ




Post je objavljen 18.01.2017. u 01:12 sati.