Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/volimslatko

Marketing

Zobeno čokoladna kaša sa lješnjacima

Svi nam govore da je doručak najvažniji dio obroka a i valja ona doručkuj kao kralj, ručaj kao princ a večeraj kao siromah. Moram priznat lakše je reći nego ućiniti, bar meni, često me zezne, jer ja okrenem doručak i večeru. Al ajde, pokušavam s vremena na vrijeme.



Ovo je recept o zobenoj kaši koju radi Jamie Oliver, volim njegove recepte jer su često jednostavni i sa dostupnim namirnicama. A i ovo pripremite ranije i stavite u teglicu pa kod pripreme imate svega par minuta prije nego krenete uživati.


200g zobenih pahuljica
200g datulja
200g lješnjaka (tostiranih)
3 žlice tamnog kakaa
2 žlice extrakta vanilije( pola mahune, ili burbon vaniliju ili vanili šećer)
1 naranča, korica



Lješnjake prepecite na suhoj tavi ili u pećnici.
U multipraktiku miksajte zobene pahuljice, tostirane lješnjake te datulje, okrenite par puta i miksajte pulsirano tj, po malo, ne onako junački jako. Nakon toga dodajte kakao, zrna vanilije ili šta imate te nibajte koricu eko naranče. Ovaj dio sa narančom je kod mene došao na kraju jer nisam željela da se taj fini miris izgubi, vi kako želite. Okrenite još nekoliko puta noževe multipraktika, tj pulsirajte dok vam se sve ne promiješa i malo usitni.
E sad tu mješavinu uspite u staklenku koju možete zatvoriti i imate za otprilike 6 dobrih porcija.




E sad doručak. Jede vam se nešto a da nisu dječje radosti ili obićna zobena kaša.


65 g mješavine zobene kaše
200ml mlijeka, zobenog, bademovog, kokodovog, sojinog ili vode, a može i kravljeg ili kozjeg.



Uzmete 65g mješavine koju ste napravili i prelijete sa 200ml zobenog mlijeka te lagano kuhajte dok vam ne zavre i ugusne se u finu kašu.
Servirajte u zdjelicu u sredinu stavite dobru žlicu grčkog jogurta i voće po želji. Ako volite slađe možete sve pokapati sa malo meda. Meni ovako baš odgovara.
Dobar vam tek i javite ako vam se sviđa.





Post je objavljen 16.01.2017. u 15:22 sati.