Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Novogodišnja automatizacija

Stigla nam je i nova godina, krenimo u nju laganim korakom, prepustimo se njenom toku ...

A za početak, evo jedne prigodne pričice.

Rijetko svraćam do Glavnog kolodvora, na žalost, u mojim svakodnevnim kretanjima mi željeznica ovakva kakva jest ne može pomoći ni na koji način tako da do kolodvora svratim tek usputno. A razlog za ovaj praznični posjet je bio novi vozni red koji je stupio na snagu još početkom prosinca ... Dobra stvar vezana uz njega je da se prigradski vozni red sada može dobiti besplatno (prije je cijena bila 1 kunu), a loša je vijest da ga je zbog toga teško naći jer ga ljudi masovno uzimaju ...

No, uz praznike na kolodvor je stigla i božićna jelka koja je vrlo diskretno gurnuta pred jedna od kolodvorskih vrata (valjda ne ometa mnoštvo putnika u kretanju po peronu .. na fotki se dobro vidi gužva wink) ... a uz jelku je stigao i prvi prvcijati automat za kupnju željezničkih karata!

Isprva sam pomislio da on služi samo za ukras, pogotovo što je bio zagrađen snjegovićem i reklamnim natpisom, no kad sam za probu pritisnuo tipke činio mi se posve funkcionalnim. Javite ako je netko od vas uspio kupiti voznu kartu pomoću njega!
(sad nam još samo ostaje da vidimo kako će izgledati prvi ZET-ov automat za kupnju karata ... takve mašine postoje u ostatku svijeta već desetljećima, no neke stvari kod nas dolaze jaaaaaaaaaaaaako sporo wink)




Jelka u kutu . Snimio: Vanja


Automat u kutu ... Snimio: Vanja


Oči u oči sa automatom. Snimio: Vanja


Post je objavljen 02.01.2017. u 10:55 sati.