Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SVETONEDELJSKI VATROGASCI BOGATIJI ZA DVA NOVA VATROGASNA VOZILA

SVETA NEDELJA
Piše: Damir Marenić
Foto by FotoKlik

Image and video hosting by TinyPic
Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveta Nedelja a ujedno i Vatrogasna zajednica grada Sveta Nedelja od subote bogatiji su za dva vatrogasna vozila. Prvo je moderno navalno vozilo, vrijedno preko 2 milijuna kuna, a drugo je kombi vozilo marke VW kupljeno od Plive Zagreb. Zapovjednik društva a ujedno i dozapovjednik VZG-a Sveta Nedelja , Petar Mikin, na naš upit o kakvom je vozilu riječ rekao je: „ Ovo je jedno od najmodernijih vozila tog tipa u Hrvatskoj koje je napravljeno u Ziegleru na podvozju MB 1529 AF 38,6 ATEGO, ima dvostruku kabinu 1+1+2+3, sustav za brzu navalu, vatrogasnu pumpu FPN 10-3.000-2HH, spremnik vode od 3000 L, sustav za miješanje pjene MAD 30, vučno vitlo Rotzler TR 080/6, rasvjetni stup Fireco“. Moram još reči jednu novost da je ovo vozilo imalo dan prije i svoje vatreno krštenje jer je već odradilo svoju prvu intervenciju na požaru krovišta na Svetonedeljskom Bregu“. Kako sam rekao na početku ovo je jedno od najmodernijih vozila te vrste u Hrvatskoj i kao takovo trebaju naši vozaći-strojari upoznati rad sa njime, pa smo predvidjeli i obuku na vozilu od strane stručnjaka iz firme Ziegler koja će biti u srijedu 22.12.“
Image and video hosting by TinyPic
Inače samoj svečanosti primopredaje vozila nazočili su uz domaće vatrogasce, predstavnici DVD-a Strmec, Rakitje, Kerestinec, Lasinja i Stupnik. Također su nazočni bili gradonačelnik grada Sveta Nedelja Drago Prahin, zamjenik gradonačelnika Damir Halužan, predsjednik gradskog Vijeća Dragutin Pentek Vinovrški, zapovjednik VZG-a Nevenko Čižmešija te dopredsjednica VZG-a Daniela Dekanić. Svečanosti su nazočili i predstavnici Vatroprometa i Zieglera a medijski popratili Vatrogasni Vjesnik, Svetonedeljski list, Radio SvN, Foto Klik, Vatrene Vijesti. Blagoslov oba vozila obavio je svetonedeljski župnik mr.sc. Marijan Kušenić, a nakon toga gradonačelnik predaje ključeve zapovjedniku VZG-a Nevenku Čižmešija koji daje ključeve oba vozila na raspolaganje zapovjedniku Mikinu.
Image and video hosting by TinyPic
Nakon službenog dijela u prostorijama velike sale DVD-a upriličen je svečani dio podjele priznanja i zahvala zaslužnima što je ovo vozilo došlo u društvo,. Nagrade su dobili gradonačelnik Drago Prahin, dogradonačelnici Damir Halužan i Ivica Pavlić, predsjednik gradskog Vijeća Dragutin Pentek Vinovrški, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada gđa. Biserka Delač. Predsjednik društva Marijo Švigir nije zaboravio ni zapovjednika Petra Mikina koji je u Ziegleru nadzirao izradu kamiona te je za to nagrađen Zahvalnicom. Uz domjenak koji je ponuđen goste je zabavljao sastav Solton.

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 22.12.2016. u 19:17 sati.