Nešto savršeno za post? Ukusno i lako? Naravno,
šampinjonka.
Nadjev:
Očistiti 500 g šampinjona, oprati, isjeckati i
dinstati na maslinovom ulju i sjeckana 2 struka
poriluka. Dodati papar, origano, malo soli (po
mogućnosti, solni cvijet).
Tko ne voli poriluk, umjesto poriluka nasjeckat
će dvije veće kapule.
Treba 500 g kora za pitu. U nauljenu tepsiju staviti dvije kore,
pokvasiti mješavinom mineralne vode i ulja, prekriti nadjevom i
staviti ponovo dvije kore. Ponavljati, na vrhu su kore bez nadjeva.
Poprskati ih uljem s vodom.
Peći na 200 stupnjeva 20-25 minuta. Još vruće poprskati vodom.
Rezati i jesti u slast (usput: bezobrazno brzo su nestale sa stola)!
Post je objavljen 21.12.2016. u 06:33 sati.