Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enitouslife

Marketing

Datum, 17.12.2017.

Današnji datum sam kao mala imala na onom velikom posteru na kojem su bili svi važni datumi.
Sjećam se, kao da je jučer bilo, maminog rukopisa današnjeg datuma kraj kojeg je u opisu pisalo 'godišnjica braka'.
Mama je uvijek znala taj datum. Za tatu baš nisam sigurna.
Bio je to jedan predivan čovjek. Jedna velika i dobra duša. Bio je i veliki čovjek. Mama je pored njega izgledala tako malo i slatko.
Moji su roditelji imali divan brak (bar koliko sam ja znala).
Mama je bila ona stroga (jos uvijek je), a tata je bio onaj koji brani. Nikad neću zaboraviti onaj jedan jedini slučaj kada me udario. Malo, beznačajno. Kasnije smo plakali i on i ja. Moj tata je jedini muškarac na svijetu za kojeg mogu reći da me stvarno volio.
U mojoj obitelji nije običaj iskazivati takve osjećaje. Čak bi rekla da nam je medjusobno neugodno (opet sam izrod), ali on to nikada nije ni morao reći.
Pa on je meni donosio kinder jaja, kupovao kemijske sa šljokicama koje su tad bile 'hit'. Donio je tako jednom zelenu. Divna je bila. Imao ju je zataknutu zq unutarnji džep u jakni.
Ja sam bila tako mala, a on tako velik. Zaletila sam se na njega jer je došao, predivnog osmijeha. Zavukao je ruku u džep i dao mi kemijsku. Nikad u životu, dok sam živa neću zaboraviti sreću u njegovim očima kada je vidio koliko sam ja sretna. (Volim te)
Kupovao mi je stvari za koje 'mama nikad nije saznala'. Pa ni sve one sladolede i čokolade. Čokolina u dnevnom boravku, opet nove sličice.
A tek autići u lunaparku! Nitko na svijetu se nije više tomu radovao od njega i mene. Mogli smo se voziti danima i uvijek bi bilo odlično!
I ljubav prema životinjama sam naslijedila od njega. Animal Planet je bio glavni program. Uvijek se raspekmezio na scenu lavića, tigrića, štenaca... Baš kao i ja sad. (Volim te)
Crtiće je obožavao! Toma i Jerryja, Tweetya... Da mi je samo jednom čuti kako kaže 'mislim da sam vidio mica macu.' (Volim te)
Sjećam se. Sjećam se tog kratkog vremena sa njim kao da nikad nije ni otišao.
I sad me uči kako biti dobra osoba. Bojim se. Od svega se najviše bojim da njega ne razočaram. (Volim te)

Voli vas
Enitou

Post je objavljen 17.12.2016. u 01:53 sati.