Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velikiplan

Marketing

119. OSLOBOĐENJE - OBRNUTE STRANE VAŽNOG

Unutarnji komitet zasjeda. U tijeku je ritual preuzimanja dužnosti koji se održava pri svakom imenovanju od posebnog interesa za Organizaciju.
"Tajni člane Normane, ovaj te je komitet odabrao za Protektora Cloweinije. Želiš li prihvatiti dužnost?" upita Predsjednik Tajne Organizacije Dragutin.
"Da."
"To je velika zadaća koja ne može trpiti greške, nezainteresiranost ili neodlučnost, a od tebe će zahtijevati svo tvoje vrijeme. Jesi li siguran da to želiš?"
"Da, ja to želim."
"Uzmi nekoliko trenutaka kako bi razmislio o tome."
Prođe nekoliko trenutaka neugodne tišne.
"Ako preuzmeš dužnost prvog Protektora teritorija Cloweinije, sada integralnog dijela Dvojedine Cravatie, vodit ćeš taj narod prema svjetlu napretka i boljitka, što je sve samo ne jednostavno. Stoga te, treći i posljednji put pitam: želiš li uistinu preuzeti ovu časnu dužnost?"
"Da, Predsjedniče!" odlučno će Norman.
"U tom slučaju, snagom svoga položaja kao Predsjednik Tajne Organizacije imenujem te Protektorom. Cloweinije", svečano objavi Dragutin.
Članovi Unutarnjeg komiteta glasno odobre.
Čim pljesak umine Tajnik će, "Imaš riječ, Protektore."
Norman ustane.
"Zahvaljujem na velikoj časti koju mi ukazujete i siguran sam da ću opravdati vaše povjerenje. Štogod bilo, ja sam u prvom redu Tajni Član i moja je obveza da, ukoliko nužnost ikada ukaže svoje ružno lice, svi možete računati na moju podršku."
"To se podrazumijeva", prema starom običaju otpjevaju svi uglas.
"Nijednom članu cloweinijske Tajne Organizacije ne smije se ništa dogoditi. Njih valja intergirati visoko u sustav jer sada su integralni dio naše organizacije", objasni Predsjednik.
"Neki od njih sjedit će s nama već na sljedećoj sjednici", doda Tajnik.
Tajni članovi zaplješću.
"Protektore, tvoja će svečana inaguracija biti u proljeće, a do tada ćeš ih voditi kao visoki izaslanik", kaže Dragutin i doda, "Pođi na dužnost."
"Sa zadovoljstvom", odvrati Norman uz bezkrupulozni osmijeh.


Post je objavljen 14.12.2016. u 08:57 sati.