Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoimedo

Marketing

Slavujeva pjesma Kristin Hannah




Slavujeva pjesma Kristin Hannah

Izdavač: Znanje


U priču nas uvodi starica iz Oregona koja nakon pedeset godina napušta svoju kuću , i odlazi u starački dom koji će joj biti novi dom. Sve što želi ponijeti sa sobom je jedan stari kovčeg oblijepljen naljepnicama, a sadržaj tog kovčega skriva tajnu njenog drugog života.


Vianne sa svojom obitelji živi u Carriveau malom idiličnom mjestašcu u Francuskoj. Sretan obiteljski život prekida Antoineov odlazak u rat. Francuska je okupirana , a Vianne mora u svoju kuću primiti neprijatelja. Iz Pariza dolazi bezbroj izbjeglica , a među njima je i Isabelle.
Isabelle je Viannina sestra koja je po naravi brzopleta i nepromišljena. Sada one dvije zajedno žive i snalaze se same kako znaju i umiju u ovom strašnom ratu kojem se ne nazire kraj. Jednog dana Isabelle se poveže sa Pokretom otpora i daje svoj doprinos u oslobađanju Francuske ne razmišljajući o strašnim posljedicama koje će imati ako je uhvate.


Puno toga sam izostavila iz vrlo jednostavnog razloga, kad bi vam sve ispričala ne bi posegnuli za ovom knjigom i ne bi je pročitali. Vrlo emotivna priča gdje će vam trebati maramice. Samo mjesto Carriveau je tako lijepo opisano da imate dojam da ste u središtu tog malog idiličnog mjestašca. Odlično prikazani odnosi ali i osjećaji između svih likova. Autorica je svojim likovima dala dostojanstvo, u smislu da se zlostavljanja ne opisuju u detalje , nego vam daje naslutiti što će se liku dogoditi. Svi likovi su hrabri i svaki se na svoj način bori kako bi preživio ovaj rat, ali nažalost neće biti svi te sreće, a neki će postati pravi junaci. I ono najvažnije do samog kraja knjige ne znate tko priča priču. Ja sam nagađala, ali bila sam u krivu.


Knjigu svakako vrijedi pročitati, a čitajući priču doznala sam tj. shvatila sam zašto je naslov ove knjige Slavujeva pjesma.







Post je objavljen 10.12.2016. u 19:31 sati.