Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MINISTRICA ŽALAC POSJETILA GRADOVE LIPIK, PAKRAC, POŽEGU I PLETERNICU


GRADU LIPIKU 2.358.310,00 KUNA IZ EU FONDA ZA KULTURNU BAŠTINU

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posjetila je 6. prosinca četiri grada Požeško-slavonske županije - Lipik, Pakrac, Požegu i Pleternicu, prema informacijama glasnogovornice Ane Odak . Službeni posjet započeo je u Gradu Lipiku gdje je ministrica sudjelovala u svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Integrirani program obnove kulturne baštine Lipika“.
Ukupna vrijednost projekta je 2.958.887,50 kuna, a grad Lipik dobit će 2.358.310,00 kuna iz EU fondova kako bi izradio projektnu dokumentaciju za obnovu Vile Zinke i Vile Savić kao kulturnog zaštićenog dobra te plan uređenja perivoja u Lipiku.
Ugovor su potpisali ministrica Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i gradonačelnik gada Lipika Vinko Kasana.
„Ovaj kraj posjeduje bogatu kulturnu baštinu koja će uz pomoć EU sredstava napokon biti kvalitetno prezentirana te će omogućiti Lipiku da podigne standard kulturnih i povijesnih sadržaja i promovira se kao značajna kulturno-turistička destinacija u Slavoniji“, izjavila je ministrica Gabrijela Žalac tom prilikom.


Image and video hosting by TinyPic

Nakon potpisivanja ugovora ministrica se zaputila prema Poduzetničkom centru Pakrac gdje se sastala s v. d. gradonačelnicom grada Pakraca Anamarijom Blažević, koja ju je upoznala s novim projektima Grada u području prekogranične suradnje i kulturne baštine.
Važan sastanak o mogućnostima financiranja projekata na području Požeško-slavonske županije EU sredstvima održan je u Požegi sa županom Alojzem Tomaševićem te gradonačelnicima i načelnicama Požeško-slavonske županije. Ministrica je naglasila važnost suradnje na svim razinama te najavila jačanje koordinacije i novi smjer u upravljanju regionalnim razvojem Republike Hrvatske i fondovima Europske unije.
Posjet Požeško-slavonskoj županiji završio je svečanom sjednicom Gradskog vijeća kojom je obilježen dan grada Pleternice Neposredno prije svečane sjednice ministrica je prisustvovala otvorenju Centra udruga u Pleternici. Ovim projektom u prostoru bivšeg dječjeg vrtića uređeno je pet uredskih prostora i konferencijska dvorana u kojima će korisnici organizirati , edukacije, radionice i druga događanja.



Post je objavljen 07.12.2016. u 22:35 sati.