Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Zona Besplatnog Čitanja

Hrvatska prva zemlja na svijetu koja je postala Zona Besplatnog Čitanja

"Hrvatska za blagdane postaje otvorena digitalna knjižnica i prva je zemlja na svijetu koja je u potpunosti Zona Besplatnog Čitanja. 100.000 knjiga iz cijelog svijeta bit će dostupno za besplatno čitanje bilo gdje unutar granica zemlje. Sve što treba napraviti je skinuti besplatnu aplikaciju Croatia Reads za Android ili iOS i tablete, registrirati se i - čitati."

Jako lijepe vijesti! Osobno ipak preferiram - dobra stara ukoričena izdanja. Sve ono vezano uz individualne rituale čitanja i samu knjigu, njen miris, izgled, odvagivanje u rukama, namještanje u udobniji položaj, osjet težine, listanje, šuškanje, mogućnost bilješki na marginama, zavrnuto uho (od kojeg se pomalo ježim) ili zgodan bookmark za oznaku pročitanog, osama i gniježđenje u toplom - odmor su za moj um i oči (dok me ekran najčešće umara).

No, bez obzira na osobne afinitete, ovo su doista lijepe vijesti (da se može besplatno čitati toliko knjiga iz cijelog svijeta)! Samo, s obzirom na ne baš slavne prosječne hrvatske (ne)čitalačke navike, onaj se cinik u meni pita tko će ih čitati?


Post je objavljen 06.12.2016. u 14:00 sati.