Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Cvrčak i mrav...


Preko sedam gora i sedam mora u nekoj malešnoj zemlji živjeli cvrčak i mrav.
Kako su bili pametni i znali tu basnu, riješili da dobro paze kako će odgojiti svoje potomke. Poduzeće sve mjere da njihova djeca dobro prodju u životu.
Mrav je vidio da je teško živjeti od fizičkog rada, pa je svog sina poslao u škole. Učio, mali mravić vrijedno, učio, završio velike škole, pa još učio, pa još ... i tako postao veliki znanstvenik. Prijavio se na biro rada, nadajući se upotrijebiti svoje teško stečeno znanje za napredak domovine. Čeka posao. Tata mrav vrijedno radi, i nada se da će sin jednog dana dobiti posao, a da on neće dobiti otkaz ...



Cvrčak je imao sina i kćer. Njegova teorija života je bila carpe diem, tako je odgojio i djecu. Sina je dao u političare, a kćeri platio ugradnju silikona, obukao je u svjetlucavi kupaći i poslao na audiciju za pjevača godine. Curica nije posjedovala neki glas, ali je ima vitki stas. Carpe diam, uzviknu u glas, zakoluta namazanim očima i pade na vremešnog člana žirija. Cvrčak se nada, zna, dobro je odgojio djecu, uspjela su u životu.
Mali mravić čekao, čekao, pa mu dosadilo, spakirao se i otputovao negdje gdje su tražili radnike, vrijedne, a pametne. Mali cvrčkica, postigla karijeru starleta-manekenke u zemlji, pa krenula u svijet. Cvrčkić, nije nigdje putovao. Dobro mu je bilo u zemlji iz koje su svi što vrijede pobjegli.
U nekoj kavani, pijući gemišt, sastali se mrav u mirovini i cvrčak pitajući se: gdje smo pogriješili ??


Post je objavljen 04.12.2016. u 09:49 sati.