Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nediljkonedic

Marketing

Štefanov prilog

"Jedan je Štefan" (istinit događaj koji se zbio 1. prosinca 2016. u Sloveniji)

„Pre mesec dana dobio sam poziv na svedočenje u jednoj parnici u Mariborskom sudu. Iz poziva nije bilo razvidno radi čega, a posle konzultacije sa odvetnicom ja juče krenem put Maribora. I pošto je bila parnica zakazana vrlo rano, u 8:30 ja bih u Mariboru več pre 8 ujutru. Čekao sam sve do 13. sati da dođem na red za svedočenje i na objašnjenje sutkinje, zašto sam pozvan, jer navodno nisam dobio platu od jednog poduzetnika u periodu februar 2014. - jun 2014. Sutkinja je bila potresena kada sam izjavio da u toj firmi nisam nikad radio i da sam od 22.11.2012 u mirovini. Šok je bio i za predstavnicu tužilaštva, a jedino se advokat optuženog smeškao, je je dobio jak argumenat. Ni sutkinja, ni niko drugi nije znao objasniti, kako i gde su mene našli. Sutkinja je pogledala u desetak centimetara debeo fascikl, našla je nekog Štefana Markoviča, bez adrese i bez ..... I oni pozovu mene.
Zajedno sa mnom je čekalo je dvadesetak nekadašnjih radnika u toj firmi. I pošto je došlo do takve greške, umesto, da se stvar završi kako je sutkinja najavila, ona mora pronaći pravog Štefana Markoviča, poslati mu poziv barem mesec dana ranije pre novog ročišta. A do tada svi radnici čekaju“.

Štefan Markovič

(U Hrvatskoj se ovo ne može dogoditi samo zato što „poduzetnici“ ne završavaju na sudu zbog neisplate plaća vlastitim radnicima, dok se ostalo događa svakodnevno)


Post je objavljen 03.12.2016. u 18:42 sati.