Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

ZagrijavanjeJako je hladno i to je dobro. Dobro je jer ne pada kiša i ne ovisim od centralnog grijanja kao moj zagrebački poznanik, kojeg je, vidim na fejsu, noćas probudila hladnoća, dobro je jer još imam novca koji mogu trošiti za grijanje. Uzeo sam "Incest" od Anais Nin u biblioteci iako sam već nešto čitao od nje i bilo mi uglavnom dosadno, uzeo sam jer mi tema zanimljiva, ta borba oko meni u svakom pogledu prosječnog pisca Henryja i nadmudrivanje s njegovom ženom June, pa ljubav i strast između njih dvije koje svaka na svoj način uživaju u borbi, pokušavam se uživiti jer se nekako osjećam kriv zbog neposjedovanja dubokih osjećaja i prevelike prizemnosti. Knjiga me dokrajčava kad čitam da je on patio i želio da ga se ozbiljno doživljava poput Dostojevskog, a obje su ga potpuno podržavale i uvjeravale da je dobar u tom smjeru.
Uvijek je zanimljivije nešto čitati kad je seks u igri, pogotovo neki ženski pokušaji opisa, no onda mi je draža Erica, neusporedivo ,mi je draži mi od Henryja i Dostojevskog zajedno Bukowski, kod kojeg je seks u igri, al usputno, gdje mu je i mjesto. Volim jako Bölla jer mu junaci lutaju tražeći gdje će se zgrijati u jednom hladnom nesređenom svijetu, koji herojski igraju svoje uloge ali se ne zavaravaju da su pobjednici kao ova razmažena bagra, volim Camusa koji uviđa nemogućnost uspješne pobune al zna da se buniti mora, to su igrači, no ipak ću pročitati i ovu knjigu od lijepe Anais, sviđa mi se, ne glavna priča u životu i fikciji ove žene kojoj je jedina ambicija bila biti ozbiljna umjetnica, nego usputni ljubavnici koji se pojavljuju i njena racionalizacija potrebe veza i s njima, jadno, a opet zabavno i zanimljivo.
Potreban je ponekad odmor i od Hessea i ostalih koji su zbilja pisali ozbiljno i postavljali ozbiljna pitanja.Post je objavljen 30.11.2016. u 10:37 sati.