Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Ajmo svršit s DDR-Kuba pričomPrvo, jutros je bilo izuzetno hladno, i ovu priču sam ispričao na pauzi na radnom mjestu kolegici, koja je željela slušati, nakon što sam shvatio, da baš sve iritiraju ovi crnobijeli likovi po portalima koji pljuju po svježe pokojnom devedesetogodišnjaku, koji nikakva komunjara nije ni bio, samo Che iz njegove ekipe je bio komunist i revolucionar, ostalo je sve bila mlada nacionalistička bagra, bolja od režima, kojeg su rušili.
E ovako, ja pustim ujutro na nekim zelenim površinama svog psa u šetnju, lakše kaka, a priznajem da mi je to jedan od važnih socijalnih problema. Znam za karakter svog psa, da će svakoj dami biti kavalir, al da će zaskočit svakog muškog, po našim mjerilima, većeg od njega, i zato pazim pozorno, jer većina pasa pasmine mojeg je popušila već od jačih i poslije medicinski skrpana.
Međutim postoje psi lutalice iste kategorije, e jutros je došlo do tog sraza, ponavljam bilo je izuzetno hladno i nisam stigao reagirati niti se umiješati.Uglavnom logično, pas koji ima svoj krov nad glavom i blago povišenu kilažu svladao je i potjerao nakon već lagane ozljede, jer sam tu već stigao stati između,beskućnika.
Sve stoji ovo na fejsu, koliko Kubanci čekaju red za sladoled, turisti jednostavno zaobiđu i dobiju, istina. Naš neki budala piše na portalu, kak se maloljetnice na Kubi prodaju turistima u hotelima, to je već i najzadrtijoj budali na Zapadu jasno da je idiotska propaganda no postoje mladolike babe koje glume sponzoruše.
Ja ću o DDR-u jer znam, ja koji na osnovu svojih ocjena iz jebenog nepravednog socijalizma nikad stipendiju dobio ne bih, a eto, uspjelo mi, kao najvećem tad kritičaru, al anarhistu nespremnom za kompromise, zapadnu stipendiju slobodnog svijeta nisam mogao dobiti, al istočnu jesam i jebiga, vi doživotno možete pušiti priče o jadnoj neslobodnoj DDR, ja ću vam reći kao prvo, kalodonta, kave i benzina je uvijek bilo. Poput ovih snimki na fejsu oko kubanskog sladoleda, istina, bilo je u DDR-u mnogo gore, za južno voće bili su veći redovi.
Ajmo sad ozbiljno razgovarati iz perspektive mene neutralnog anarhista koji je sve upoznao iznutra, slušajte dobro, s 18 je većina dobrih učenika dobivala stanove, najbolje vojska i policija, i bili su najpopularniji za ženidbe, drugi su dobivali lošije, gdje je voda curila, al osamostaljivali su se i čekali vodoinstalatere po planu, o čemu pričamo, oni su se osamostaljivali. Zdrav odnos prema vlastitom tijelu u DDR-u je već povijest, turisti su tabelama upozoravani gdje mogu naći plaže s onima nezdravo odjevenima, to Zapad i vi koji glumite zapad nikad nećete razumijeti, pitanje koje je visilo u zraku kako nema pedofila, a djeca po vrtićima gola vani na javnim površinama, e to vam je ta moćna čelična policija koju ne respektiram, al ako idemo objektivno uspoređivati sustave, na Istoku je po legendi postojao jedan pedofil.
Hoću reći, podsmjehujte se, al tamo na kubanskim ulicama još siromasi plešu i pjevaju, nisam bio al sam čuo za jedan slučaj izvan Kube i čuo sam da imaju najbolje liječnike, zar bih trebao sumnjati na osnovi iste propagande, koja me uvjerava da živim u boljem sustavu nego prije, a krade mi se , što baš nisam siguran da su komunisti tako besramno krali, komuniste se stalno kritiziralo i kontroliralo...
Završimo, moj pas je jutros potjerao lutalicu jer nije gladan ni naučen na strah i spavao je u toplom i dobro sam procijenio, da taj drugi nema šansi.
p.s
da, bili smo nedjelju u tom muzeju starih stvari i popušili idiotsku kaznu za parkiranje, tamo gdje auto par minuta nije nikom smetao, naravno da ne osuđujem nasilje prema ovom sustavu, najgorem od svih još postojećih, pustimo Thomasa Manna i humaniste koji su imali dovoljno, da ih se cijeli život cjeloživotno pljačka xD
p.p.s.
Budući da komuniciram s komentatorima, nastavljam pisati nerazgovijetno :P

Post je objavljen 28.11.2016. u 22:42 sati.