Očisti karfiol (cvijetaću) stavi je dvije do tri minute u zavrelu vodu a prije toga pripremi tjesto kao da radiš palačinke samo u tijesto stavi dvije kavene žlice soli te karfiol žlicom stavljaj u tijesto i zatim u tavicu sa vrućim uljem kao da pohaš meso, kada dobije zlatnu boju izvadi na salvetu da upije višak ulja te posluži uz kiselu salatu a može se jesti i sa majomezom.
Isti postupak kao za karfiol može poslužiti i za patliđan koji naravno prije pripreme moraš narezati na ploške pola prsta debljine
Izdubi jedno 4-5 paprika babura(približno iste veličine) kao da pripremaš filanu papriku s mesom ali nju napuni ribanim krumpirom koji prije toga no što puniš papriku začiniš solju i paprom zatim tako napunjene paprike stavi u vatrostalnu posudu za pečenje i peci 45 minuta na 150 stupnjeva nakon pola sata pečenja preli paprike kiselim vrhnjem i vrati u pećnicu na zadnjih 15 minuta pečenja te ih tople posluži sebi i ukućanima
Nisam spretna u pripremanju hrane kao Dražen ali voli pripremati ovakva jela koja se čine komplicirana ali su vrlo jednostavna i hranjiiva
Post je objavljen 26.11.2016. u 14:00 sati.