Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Beskorisnost bloganjaPitanje smisla objavljivanja ovdje nije me nikad pretjerano zamaralo, jednom davno sam napisao da previše imam postova ovdje i još uvijek dovoljno dragih blogera, da bih razmišljao o promjeni servisa. U tom smislu sam mislio i izignorirati jedan nedavni komentar isto tako "blogerice sa stažom" Demetre u smislu naslova posta.
Ipak jučer eto ništa nisam objavio, ono što kažu baš sam nešto bio u bedu. Nije sigurno bio glavni razlog što se na internetu ništa nije moglo naći osim zaklinjanja herojima Vukovara, to su ti dani u godini, a ove godine je i jubilarna tužna godišnjica, pratio sam partiju Carlsena i Karjakina i to mi je odvraćalo pozornost. Par dana me nešto drugo muči, naime 23-godišnja dizajnerica mog bloga se vratila s SF festivala u Barceloni nagrađena kao najbolja umjetnica, krenuo sam da ću ovdje pisati o tome, a onda sam pomislio, ovo mjesto je ne zaslužuje. Kiku sam otkrio ovdje dok je još išla u osnovnu školu, bio sam u traganju za dizajnom i nisam mogao vjerovati vidjevši stranicu s njenim, što je pisalo dizajnovima, koliko godina ima. Imala je nick "the dark knight kik" i blog joj je bio dobro posjećen i onda jako dobar, naravno nije imala nikakve podrške ovdje, osim što smo joj nas nekoliko uzeli dizajne i konstruktivno komentirali. Meni se to nevjerojatno isplatilo jer mi je počela raditi dizajne samo za moj blog, a s tako dobrim, jednostavno najboljim dizajnima ovdje, odagnao sam misli o napuštanju bloganja.
Sjetio sam se jutros i Sandre s prvim blogom Halter ego koji je bio jedan od najboljih blogova ikad, nezamijećen, poslije su njeni ponikin i heroine bili almost cool, a bili smo zajedno i u Berlinu i dočekali jednu novu godinu, lijepa strana bloganja, sjetio sam se i alternativne rock glazbenice koja je isto pisala redovito i bila ignorirana, neurotic, i još nekih, i jednostavno jučer nisam mogao ništa napisati, čitao sam lagano Kikine postove bez komentara s još aktualnog bloga dok sam čekao nove poteze šahovske partije u kojoj se Carlsen nevjerojatno kockao.
Inače iako je u javnosti prošlo nezapaženo, ja ne znam da je itko u Hrvatskoj osvojio značajnije priznanje od naše blogerice, al to neprimjećivanje uspjeha je već standardni hrvatski problem, ne radi se o neznanju kao što je na blogu slučaj, vidim na Kikinom fejs profilu među pratiocima i novinare i pisce...
p.s.
U Rijeci je izuzetnu pozornost izazvao napad blogera koji piše sad na domeni com na aktualnog političara, dok je pisao ovdje znatno se manje čitao, jako zanimljivo, kakvi ratnici, logistika sine, logistika rješava sve, rekao bi jedan moj poznanik.Post je objavljen 18.11.2016. u 12:33 sati.