Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

'Suncokret' u Velikoj Gorici otvorio vrata Gou

U petak 04. Studenoga, nešto prije 16 sati, dolazim u 'Suncokret' u Cvijetnom naselju u Velikoj Gorici. Bio je to dogovor sa administratoricom kluba Sanjom Došen. Neki od članova: Adil, Danijela, Filip, Marko ... od ranije igraju Go, pa radosno primaju ovu novost. U njima vidim buduće suradnike. Donio sam sobom jedan komplet za igru na velikoj ploči, a i nekoliko knjiga o Gou. Sanja je iskopirala nekoliko malih ploča 9x9 na običnom A4 papiru. Na takovoj se ploči uobičajeno stiču prva znanja o Gou. Sve je spremno za početak.
Administratorica kluba Sanja upoznaje nazočne članove sa novom zanimacijom u klubu, kao i sa voditeljem buduće go-sekcije Mladenom i predaje mu riječ.
Ja, Mladen, obračam se svima i počinjem sa pričom o Gou. Kratkom šetnjom sa kamenčićima milenijima brzo stižem upravo ovdje pokazujući komplet za igru. I krene igra kamenčića. Moja priča ne bijaše duga, jer nestrpljivi kamenčići uskoro krenuše po malim pločama za igru.
Uz pomoćnike Marka i Filipa uočio sam Zlatka i Krešimira. Upijali su čaroliju kamenčića.



Na prvoj slici je Zlatko uronio u ploču, a u drugoj KKrešimir traži mogućnosti.

Pokazao sam kako se zarobi kamenčić, pa kako se spasi, kako se stvaraju oblici ... i ubrzo mi priču opet zamjeniše kamenčići svojom pričom oblika na ploči.
I krenulo se.
Dogovorili smo igranja i učenja goa petkom od 15 sati do 18, a i utorkom od 10 do 12. Utorcima ujutro dolaze ovamo članovi treće životne dobi ... moji vršnjaci.
A sada galerija slika u borbi za svaki kamenčić.


bl. Muradenu

Post je objavljen 12.11.2016. u 22:30 sati.