Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Pun mi je Q plenkovića



Kako se riješiti lopova (koji je u državnu službu došao ostvarivati vlastite interese koje nije sposoban bez državnog represivnog aparata ostvariti)?


Komad ničega.
Polupravnik koji je nesposoban otvoriti vlastit odvjetnički ured.
Pravnici ne mogu biti glavni (jer je pravo popratna djelatnost). Ništa ne radite radi prava ... Iz određenja prava se da odrediti i (hijerarhijski) doseg pravnika.



Ja sam pravnik i želim biti vođa NASA-inog projekta spuštanja na Mars ...!? (baš!)

Odnosi nastaju u "određenoj društvenoj zajednici" ...
Pravnik ne može biti "glavni" jer odnosi proizlaze po nekoj drugoj osnovi, i takvi odnosi postaju predmet prava.

Ne može državom upravljati (pri)pravnik, jer ne shvaća (nije stručan, za ovoga tvrdim da je gluplji nego bi njegova majka htjela čuti da je) određenu društvenu zajednicu, niti shvaća objektivnosti iz kojih proizlaze odnosi.

Po pitanju osude Perkovića-Mustača izjavio je kako je država ubijala pojedince (teroriste?, ustaše?), po pitanju generala Matuzovića izjavio je kako treba procesuirati sve ratne zločince i pokazao kako kao pravnik nema pojma o odnosima koji vladaju u društvu (te je nemoguće primjenjivati pravnu normu koja kvari te odnose). Takvu normu nismo ni prihvatili. Nije nam potrebno tumačenje prava budalaša koji u pravu nije stekao nikakav ugled. U čemu je stekao ugled, ako smijem pitati? Jadno.

Državna je sramota tako priprostog i priglupog idiota pripustiti u bilo kakvu državnu službu. 13. bataljun.


crna rupa



Post je objavljen 12.11.2016. u 11:37 sati.