Još jedan odličan recept Mucike sa njenog odličnog bloga, provirite malo i na njene stranice.
Ovaj puta na meniu je riba, bijela riba. Može i smrznuta s obzirom da mnogima nisu dostupne ribarnice a i time ćete skratiti vrijeme pripreme odlična je i smrznuta, tj. fileti smrznute ribe.
Sastojci za dvije osobe
500g fileta bijele ribe/brancin, oslić, može i smrznuta riba
Za šalšu
3 žlice maslinova ulja
1 luk
1 crvena paprika
250g oguljene rajčice
2 češnja češnjaka
1 žlica limunovog soka
1žlica nasjeckanog peršina
sol,papar
Na maslinovom ulju poprzite luk da bude staklast pa dodajte češnjak, pustite da zamiriše te na to dodajte na trakice nasjeckanu papriku i oguljene rajčice. Dinstajte to neko vrijeme pa začinite, tu možete dodati i neki ljuti sastojak, mi ga ne volimo pa ja to izostavljam.
Na ovu salšu u koju možete dodati malo vode stavite filete ribe, posolite i prelijte sa malo limunova soka. Poklopite. Uz put napravite blitvu. Nakon 15 minuta riba je gotova, spremna za degustiranje i uživanje u finoj klopici uz čašu crnog.
Dobar tek i živeli!