Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

Predstavljanje knjige Stradanje Rusina u GISKO-u

OBAVIJEST

Kulturno-umjetničko društvo Rusina Osijek i predstavnica rusinske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije u suradnji sa Savezom Rusina Republike Hrvatske i Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek u utorak, 15. studenoga 2016. godine s početkom u 18.00 sati organiziraju predstavljanje knjige pod nazivom "Stradanje Rusina u Domovinskom ratu 1991./92.", autora Nikole Papa u izdanju Saveza Rusina Republike Hrvatske. Predstavljanje će se održati u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.
Knjiga "Stradanje Rusina u Domovinskom ratu 1991./92." Nikole Papa, na 90-tak stranica donosi povijesne podatke o naseljavanju Rusina u istočnoj Slavoniji te njihovu sudjelovanju i stradanju u Domovinskom ratu u kojem je ubijeno, poginulo ili nestalo 97 pripadnika te manjinske zajednice. Autor Nikola Pap rođen je 1948. godine u Mikluševcima u obitelji grkokatoličkog svećenika. Od 1977. godine živi u Vinkovcima. Aktivni je član Kulturnog društva Rusina Vinkovci te tamošnje grkokatoličke zajednice. Knjiga "Stradanje Rusina u Domovinskom ratu 1991./92." prva je koju je napisao, a na kojoj je, kako je sam priznao, s prekidima radio gotovo 10 godina.

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona:
• Studijska čitaonica GISKO 031/211-233
Ravnateljica GISKO
Dubravka Pađen Farkaš, viša knjižn.


OBAVIJEST

Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnica Osijek poziva vas da svojim dolaskom sudjelujete u aktivnostima koje smo od 14. studenog do 19. studenog 2016. godine pripremili za vas.

• 14. studenoga u 17.30 sati PO Retfala – "Pomoć pri učenju hrvatskog jezika" (za djecu osnovnoškolske dobi pomoć pri pisanju domaće zadaće i lektire)
• 14., 17. i 18. studenoga u 10.00 sati, Igraonica i igroteka – "Prvi put u Knjižnici" (organizirani posjeti DV , OŠ, Dječji dom "Klasje")
Upoznavanje djece s Knjižnicom i njezinim uslugama. Predstavljanje novih slikovnica i knjiga.
• 15. studenoga u 11.00 sati, ACOS – "Naša gošća Katarina Čeliković" (susret s kulturnom djelatnicom vojvođanskih Hrvata, publicisticom i spisateljicom te predstavljanje zbirke priča "Izgubljeno srce")
• 16. studenoga u 11.00 sati, Igraonica i igroteka – "Igra i priča uz Sovka Slovka" (program za najmlađe 0-3 god.)
Priče za najmlađe dio su programa nacionalne kampanje "Čitaj mi!" posvećena poticanju čitanju naglas djeci od rođenja. Susreti za roditelje i bebe zamišljeni su kao zajednička igra, slušanje priče, čitanje slikovnica.
• 16. studenoga u 17.30 sati PO Retfala – "Kreativni kutak uz origami" (za malene i velike)
• 18. studenoga u 12.00 sati, Igraonica i igroteka – "Oľ pleti u gostima" (radionica pletenja uz priču za djecu pod vodstvom instruktorice Adriane Meglaj)
• 18. studenoga u 17.30 sati PO Retfala – "Igre mozgalice" (za starije od 6 godina)
• 19. studenoga, u 11.00 sati, Igraonica i igroteka – "Čitateljski izazov" (program lijepog čitanja naglas za djecu i mlade)
Ovotjedne aktivnosti dio su programa obilježavanja manifestacije Mjeseca hrvatske knjige 2016. godine Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.
Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona:
• Odjel za rad s djecom i mladima GISKO 031/211-472
Ravnateljica GISKO
Dubravka Pađen-Farkaš, viša knjižn.

OBAVIJEST

American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek poziva vas da svojim dolaskom sudjelujete u aktivnostima koje smo od 15. do 19. studenog 2016. godine pripremili za vas:

• 15. studenoga u 18.00 sati, American Corner Osijek – Kamilla Elliott (Sveučilište Lancaster, UK) održat će predavanje "Unfilmable books". Predavanje je u sklopu međunarodnoga znanstvenog projekta pod naslovom Transmedijalnost/transkulturalnost : britanske/američke, njemačke i hrvatske filmske adaptacije književnosti u razdoblju 1990.2015. koji se provodi na Filozofskom fakultetu u Osijeku.
• 16. studenoga u 11.30 sati, American Corner Osijek – predstavljanje programa "Summer, work and travel in the U.S." Ljetni program boravka u Americi predstavit će U.S. Embassy Visa section (Odjel viza pri Veleposlanstvu SAD-a) te agencije CCUSA i Viking.
• 17. studenoga u 18.00 sati, American Corner Osijek - sastanak English book cluba. Potrebno je pripremiti kratku priču Kurta Vonneguta "Harrison Bergeron". Raspravu će voditi studenti Odsjeka za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Osijeku.
• 19. studenoga u 10.00 sati, American Corner Osijek – sastanak osječke podružnice HUPE-e (Hrvatske udruge profesora engleskog)

Dodatne informacije možete dobiti na:
• American Corner GISKO 031/211-223


Ravnateljica GISKO
Dubravka Pađen-Farkaš, viši knjižn.


Post je objavljen 12.11.2016. u 09:14 sati.