Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moj-pinklec

Marketing

Maksimir

WP_20160516_14_32_30_Pro
( Flickr, Puzzaa - J. )
Maksimir, to je nešto moje.
Večina u taj park, nastao još krajem 18 st., ulazi na glavni ulaz, kraj Vratareve kućice i onda neki prema Vidikovcu, neki u ZOO., neki na dječje igralište, neki do Mogile. Uglavnom ljudi imaju svoje rute, ovisno o tome jesu li mladi ili stari, zaljubljeni, tužni, sretni, sa djecom, sa biciklom, sa psom, sa društvom.......
Park je lijep u svako godišnje dobe i sasvim je svejedno uz koje se jezero šeće, da li se sjedi u Dolini dalija ili kod Švicarske kuće, ispija kava na Vidikovcu, ili samo šuti kod Sv.Jureka.
Park će velikodušno dati svakome baš ono što mu treba.
Meni najčešće treba baš ovaj djelić parka sa fotke.
Tu ima malo posjetilaca, najčešće isti, domaći, iz kvarta.Tu se patke brčkaju i pokazuju nam svoje pačiće, tu se drveće najljepše ogleda u vodi, tu se crvenoglavi djetlić najjasnije čuje, kornjače mirno drijemaju na kamenom rubu, vjeverice pretčavaju preko staze, labudovi ponosno klize po mirnoj površini jezera. Tu stanuje ispunjena tišina. Tu sam gledala najljepši ples labudova na zaleđenoj površini jezera.
Trebam li vedrine, onda se popneno malo više , sjedimo na klupi, cerekamo se jezero, šuma, nebo i mi.Uz to jezero se u ženskom društvu pjeva, pušta glas, uči vrištati i tako otpušta nagomilani stres. U muškom društvu se ne vrišti, jer, Bože moj, bilo bi krivo protumaćeno, već se priča tiho, hoda pažljivo da se ne remeti tišina.
U park ulazim na glavni ulaz samo kad , nekog tko nije iz mog pinkleca, upoznajem sa Maksimirom.
Park i ja imamo svoje puteve...
Bliznec i ja svoje razgovore... na mostu su izgovarane riječi povjerenja u budućnost koja se realizirala u još ljepšem izdanju... tu , na istom mostu mačke me zavode ,jer znaju da volim pse.....tu je sve, nešto moje.
Tu sam i ja Maksimirova.

Post je objavljen 09.11.2016. u 11:46 sati.