Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velikiplan

Marketing

105. OSLOBOĐENJE - RIŽINA POLJA

Noć se romantično prelijeva u smradu tisuću razbijenih pokvarenih jaja koje je šaljivđija zaključao u mrtvačnici u kojoj se pokvarilo hlađenje mrtvaca, a kako bi nadopunio šalu, sanitarni je radnik bolnice usred prostorije iskrcao organsko smeće od liposukcijskog sala, ostataka pobačaja i sadržaja septičkih jama, nakon čega su obojica otišli na godišnji odmor i sve to dobro zaključano ostavili ležati preko ljeta.
Prve linije Cravatskih vojnika padaju kao bonusi na fliperu, pješaštvo bez plinskih maski skupo plaća svoju nesmotrenost. No, teški oklop i spremni graničari nastavljaju držati liniju.
Mutnog pogleda Enc kleči uz limuzinu i drži se za nos. Za razliku od Normana nije stigao ući. Juraj i Urška iz sigurnosti vozila promatraju ljude koji glavinjaju, povraćaju ili ošamućeni leže pored i unutar automobila. Nisu stigli ući, zaboravili su isključiti vanjsku ventilaciju ili su prerano izašli. Policajac je zalijepljen uz vozilo, povraća po uniformi, a drugi je izvaljen preko oba prednja sjedišta i sa sigurnog motri situaciju. Pored ugašenog ognjišta leže starice bez znaka života.
S košuljama preko lica, čvrsto objema rukama držeći nos i oči, bečki par teturajući izlazi iz šume i ulazi g.Dantonov terenac. Upravljač na desnoj strani više ne djeluje kao problem.
Jedino radnici Cloweinijske cestovne službe još uvijek udobno spavaju u svom šatoru, koji se nekim čudom nije ni pomaknuo.
Rukama loše usmjeravajući svoje lebdenje prema šumi, Pero je prije detonacije okrenuo ispušnu cijev prema granici. Srećom, ne prema meni ili koloni. Sada leži na leđima, ispuhan je na normalu. Oči mu zatvorene, a na licu sjaji zadovoljni smiješak. Od njega se prema granici duži sletni trag polegnute trave.
Još djelomično ošamućen, odteturam do njega.
"Polegla se riža, stari moj, cijelo polje..." kaže on zadovoljno.
"Polegla se."
"Dobro mi je, Gabriele."
"Meni nije..."
Pero slegne ramenima.
"Ovo je bilo strašno, strava Rižinih Polja..." nastavim.
"Modificirani kunići", objasni.
"Pero, u ovim ili bilo kojim drugim šumama nema genetski modificiranih kunića. Modificirane životinje imaju zakržljan sustav rasplođivanja. Ne bi mogle preživjeti u šumi."
"Laže šoferčina, modificirani kunići - sto posto", siguran je Pero.

Post je objavljen 08.11.2016. u 11:35 sati.